nieuws

Jos Slippens Vleeswaren ontruimd na onwel personeel

Nieuws 375

Vleeswarenbedrijf Jos Slippens Vleeswaren in Opmeer (NH) is dinsdag ontruimd nadat zeventien medewerkers onwel waren geworden. De oorzaak is nog niet bekend.

Jos Slippens Vleeswaren ontruimd na onwel personeel
Het bedrijf is gisteren ontruimd. Foto: still video NH Nieuws

Het hele bedrijf, met tachtig medewerkers, is ontruimd door de brandweer toen duidelijk werd dat het personeel onwel werd. Het gebouw is gelucht, melden regionale media.

De brandweer heeft na metingen geen oorzaak kunnen vinden. Medewerkers waren misselijk, duizelig en hadden last van tintelingen. Eerder werd vermoed dat er ergens CO2 ontsnapte.

Medewerkers knapten op in frisse lucht

Volgens een woordvoerder van de Veiligheidsregio knapten de onwel geworden werknemers alweer op toen ze frisse lucht kregen. ‘Ze zijn nagekeken door het ambulancepersoneel. Iedereen was aanspreekbaar.

Bedrijfsproces stilgelegd

De Veiligheidsregio geeft aan dat na metingen de oorzaak niet kan worden vastgesteld. De brandweer heeft het pand vrijgeven. Het bedrijfsproces is voorlopig stilgelegd totdat aangetoond is dat dit veilig is.

Over Jos Slippens Vleeswaren

Jos Slippens Vleeswaren in Opmeer is in een kwart eeuw uitgegroeid tot een producent van een compleet assortiment vleeswaren. Van stukshammen, gerookte, gekookte en gegrilde worstsoorten tot allerlei soorten gesneden en verpakte vleeswaren. De producten zijn dagelijks bij de supermarkt of slager te koop. Het bedrijf innoveert voortdurend en hoopt door te groeien tot één van de beste vleeswarenproducenten van Europa.

Vandaag doet het mee aan de strijd om de titel ‘Beste Onderneming Noord-Holland 2018/2019’ in de categorie MKB Groot. Jos Slippens maakt kans op zowel de juryprijs als de publieksprijs.

Reageer op dit artikel