nieuws

Extra toezicht bij omstreden slachthuizen in Noord-Nederland

Nieuws 736

Bij in opspraak geraakte slachthuizen in Noord-Nederland komt extra toezicht. De dierenartsen die daar inspecteren bij de middelgrote bedrijven, krijgen ondersteuning.

Extra toezicht bij omstreden slachthuizen in Noord-Nederland
Foto: NVWA

Een collega zal ‘meekijken’, ter plekke of op afstand. De artsen kunnen elkaar zo controleren. Over het toezicht op voedselveiligheid en dierenwelzijn mag geen enkele twijfel bestaan, aldus minister Carola Schouten (Voedselkwaliteit) over haar besluit.

Nieuwe misstanden

De bewindsvrouw reageert onder meer op berichtgeving van RTL Nieuws over nieuwe misstanden. Ze zegt deze signalen zeer serieus te nemen. Er liep al een onderzoek naar de problemen in de noordelijke slachthuizen en het toezicht door waakhond NVWA.

Geen afgekeurd vlees op de markt

Volgens klokkenluiders lieten keuringsartsen van de NVWA toe dat zeker honderd, maar mogelijk veel meer zeer ernstig zieke en kreupele runderen naar slachthuizen in Noord-Nederland werden vervoerd. Volgens de waakhond is er geen afgekeurd vlees op de markt gekomen.

Reageer op dit artikel