nieuws

Update: uitvaart KNS-voorzitter Karremans besloten

Nieuws 3544

Fred Karremans, voorzitter van de KNS, is woensdag 27 maart 2019 overleden. Karremans kreeg in februari te horen dat hij ongeneeslijk ziek was. Hij overleed in bijzijn van zijn familie in het ziekenhuis.

Update: uitvaart KNS-voorzitter Karremans besloten
Fred Karremans overleed woensdag 27 maart. Foto: KNS

Bij het bestuur van de Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS) heerst grote verslagenheid over dit abrupte heengaan van de zo gewaardeerde voorzitter Fred Karremans. ‘Wij zijn verdrietig over dit verlies en gaan Fred enorm missen. Wij hebben Fred leren kennen als een gedreven en betrokken ondernemer en vakman. Onze gedachten gaan nu uit naar zijn familie, vrienden en collega’s, die wij veel sterkte wensen.’

Uitvaart besloten; donatie welkom

Vrijdag 5 april vindt de uitvaart in besloten kring plaats. De familie is dankbaar voor alle getoonde belangstelling en laat weten dat in plaats van bloemen een donatie aan het Maag Lever Darm-Stichting zeer op prijs wordt gesteld: https://collectebijeenuitvaart.voormlds.nl/actie/fredkarremans

Integer en heldere feedback

De KNS roemt de integriteit van Fred Karremans, zijn gedrevenheid, kritische houding en hart voor de bedrijfstak. ‘Die hebben een belangrijke bijdrage geleverd aan het beleid van de vereniging en daarmee aan de professionalisering van de slagersbranche. Fred was jarenlang actief in de adviescommissie Ondernemerszaken en had altijd goede inbreng en heldere feedback.’

Karremans was sinds 2017 voorzitter van de Koninklijke Nederlandse Slagers. Een rol die hij volgens velen met bescheidenheid en tegelijkertijd met enorme inzet en een goede visie vervulde.

In januari 2019 nog ventileerde hij zijn standpunten richting politiek. Karremans zei de huidige milieustandpunten van de politiek te betreuren ten aanzien van de vleessector. De ondernemer van Slager Scholtes in Rijswijk, stoorde zich aan de radicale milieustandpunten. ‘In het kader van maatregelen om de klimaatdoelen te kunnen halen, is vlees in het verdomhoekje geraakt.’

Worstmakersgilde

Voorheen was hij jarenlang actief als bestuurder en voorzitter van het Worstmakersgilde. ‘In de hele branche geldt dat er veel respect is voor Fred als bestuurder, ondernemer en collega. Fred was als slager-ondernemer in Rijswijk ook actief in de lokale winkeliersvereniging’, aldus de KNS.

De vijftiger Fred Karremans hoorde begin dit jaar dat hij ernstig ziek was, hij leed aan slokdarmkanker. Hij laat een gezin met drie kinderen na.

Ad Bergwerff neemt waar

Ad Bergwerff (links), hier tijdens de overdracht van de voorzittershamer aan Fred Karremans,  neemt het voorzitterschap tijdelijk waar.
Foto: Feike Faase

Het voorzitterschap van de KNS wordt, op het verzoek van het bestuur, tijdelijk waargenomen door oud-voorzitter Ad Bergwerff.

 

Reageer op dit artikel