nieuws

‘Tien redenen om mee te doen aan de Week van de Slager’

Nieuws 474

De Week van de Slager heeft dit jaar als thema: ‘Een verrassend veelzijdig vak’. Van 13 tot en met 18 mei 2019 kunnen slagers het ambacht, de creativiteit en de veelzijdigheid van het slagersvak aan het publiek laten zien. Brancheorganisatie KNS somt tien redenen op om mee te doen aan deze promotieweek voor het slagersvak.

‘Tien redenen om mee te doen aan de Week van de Slager’

De Week van de Slager wordt georganiseerd om het perspectief van het veelzijdige en creatieve slagersvak te laten zien en ervaren, zodat jonge mensen enthousiast worden voor het vak. De week – die in eerdere edities een Dag was – is een initiatief van Stichting Opleidingsfonds Slagersbedrijf (Sovvb), waarbij de KNS (Koninklijke Nederlandse Slagers) voor de uitvoering zorgt.

Volgens de brancheorganisatie zijn er minsten tien redenen te bedenken om als slager-ondernemer mee te doen aan deze Week van de Slager:

1. Je bent trots op het slagersvak en die passie deel je graag.
2. Je vindt het belangrijk om de slagersbranche in een positief daglicht te zetten
3. Je wilt een bijdrage doen om de instroom in de slagersbranche bevorderen
4. Je wilt jouw slagerij bekend maken onder potentiële werknemers
5. Je wilt (potentiële) klanten meer vertellen over jouw geweldige vak en jouw prachtige slagerij
6. Je wilt graag wat reuring in de zaak en ontvangt bij dit alles gratis materiaal: een film voor narrow casting en een promotiepakket
7. Je zoekt een positieve manier om publiciteit voor jouw slagerij te krijgen, en je ontvangt hierbij een gratis persbericht.
8. Je zet een zelf gekozen actie in jouw slagerij op om de veelzijdigheid van het vak te laten zien. Tips voor activiteiten vind je op www.weekvandeslager.nl
9. Je vindt het belangrijk om iets positiefs over vlees te kunnen vertellen
10. Je ziet in dat een Week van de Slager een succes wordt als slagers meedoen, zoals jij.

Vraag naar ambachtelijke vakmensen

De slagersbranche is in beweging en de vraag naar ambachtelijke vakmensen groeit, ook naar slagers. De Week van de Slager is een gelegenheid om te laten zien hoe verrassend veelzijdig het slagersvak is en dat het een vak met toekomstperspectief is. Want, een baan in het slagersvak is creatief, afwisselend en ambachtelijk. Het doel van de Week van de Slager is dan ook om kinderen, jongeren en volwassenen kennis te laten maken met het slagersvak en –ambacht. Het biedt ook kansen voor zij-instromers.

Aanmelden

Slagers kunnen zich aanmelden op weekvandeslager.nl als deelnemer en ontvangen hiervoor promotiemateriaal. Elke deelnemende slager bepaalt zijn eigen programma tijdens de Week van de Slager. Denk hierbij aan klassenbezoeken, gastlessen op school, demonstraties, workshops en veel meer.

Reageer op dit artikel