nieuws

Inauguratie Meesterslagers op 18 maart: spanning stijgt!

Nieuws 1080

Johan van Uden, Arno de Best en Herman ter Weele horen maandagavond 18 maart of zij de hoogst haalbare titel in de branche mogen dragen: Meesterslager. De bevlogen kandidaten hebben in 2018 de meesterproef afgelegd voor de branche-erkende titel. Ze moeten de spanning nog even verdragen.

Inauguratie Meesterslagers op 18 maart: spanning stijgt!

Meesterslager word je niet zomaar. Om in aanmerking te komen voor de titel, hebben de drie kandidaten het afgelopen jaar hun meesterproef moeten afleggen.

De proef bestaat uit de onderdelen: vers vleesbewerking, ondernemerschap & communicatie en worstmakerij &
traiteur.

Elke kandidaat komt in aanmerking

Johan van Uden van Chateaubriand in Heemstede, Arno de Best van Slagerij Arno de Best in  Bergen, en Herman ter Weele van Slagerij Ter Weele in Oene en Emst, horen maandag 18 maart of die proef leidt tot het gewenste effect. Mogen zij de titel branche-erkende Meesterslager gaan dragen? Overigens is deze erkenning geen onderlinge wedstrijd; elk van de kandidaten komt in aanmerking voor de titel.

Hoogste eer

De uitreiking vindt plaats bij Boerderij Mereveld in Utrecht. Wim van den Brink, voorzitter Stichting Meestertitels Slagersbranche, voert daar het openingswoord, gevolgd door een lezing van SVH Meesterkok Erik van Loo. Om 20.30 uur is het tijd voor de inauguratie en horen de kandidaten of zij de hoogste eer kunnen opspelden.

Van Dun en Van de Veen in 2018

Het is de tweede eer dat de Meesterproeven in deze vorm plaats vinden in de sector. In 2018 zijn Dennis van Dun en Wouter van de Veen als de eersten geïnaugureerd tot Meesterslager.

 

Over Stichting Meestertitels

De organisatie van de meesterproef in handen van de Stichting Meestertitels Slagersbranche. Het bestuur van de stichting wordt gevormd door vertegenwoordigers van Koninklijke Nederlandse Slagers, FNV Bondgenoten en CNV Vakmensen.

Het project is een initiatief van Stichting Vormings- en Ontwikkelingsfonds in het Slagersbedrijf (VOS) en het beheer is ondergebracht in de Stichting Meestertitels Slagersbranche. De KNS voert het secretariaat van deze stichting.

De titel ‘Branche erkende Meesterslager’ is er alleen voor de allerbesten in de slagersbranche, laat de stichting weten. Het behalen van de titel getuigt van excellente beheersing van het slagersvak in alle facetten.

 

 

 

Reageer op dit artikel