nieuws

Emondt KMI kiest bewust voor duurzame beursstand

Nieuws 428

Emondt KMI kiest bewust voor duurzame beursstand
De stand van Emondt oogt dit jaar compleet anders dan eerdere jaren. Foto's: Emondt

Emondt KMI Fresh Food Interiors hanteert een totaal andere aanpak van beursstands, zoals op 5 en 6 november te zien was op de Slavakto en 10, 11 en 12 maart op de Bakkersvak. Duurzaamheid staat voorop.

Voorheen werd op de beursvloer door Emondt KMI Fresh Food Interiors een compleet winkelconcept opgebouwd met gekoelde toonbanken, zelfbedieningspresentaties, verlichting. De stand was volop met producten gevuld, wat een prachtige beleving gaf. Dit jaar is Emondt daarvan afgestapt en heeft de interieurinrichter gekozen voor duurzaamheid. Dat was onder meer in november te zien op de Slavakto.

‘Vorig jaar zijn we kritisch gaan kijken naar de grote afvalberg van de producten na afloop van de beursdagen. Langzaam groeide de overtuiging dat het niet meer passend is, zoveel producten alleen voor de beursdagen. Het kan en moest anders in 2019’, aldus Yvonne Roerink van Emondt KMI.

De feiten over voedselverspilling

In Nederland gooien consumenten jaarlijks zo’n 800 miljoen kilo (100.000 vrachtwagens vol) eetbaar voedsel weg ter waarde van 2,4 miljard euro. Voedselverspilling is niet alleen een kwestie van eten en geld weggooien. Het veroorzaakt ook onnodige milieuschade en roept morele vragen op zoals: waarom gooien we hier zoveel weg terwijl elders op de wereld 870 miljoen mensen met een rammelende maag gaan slapen?

Emondt Enschede is energieneutraal

In Enschede is Emondt voortdurend bezig met vernieuwende en energiebesparende installaties voor koelen en vriezen voor onze klanten te ontwerpen. Zo wordt een bijdrage geleverd aan een betere leefomgeving en is er voor de ondernemers een besparing van zeker 20 procent te realiseren.

Ruud Gardenbroek (voorzitter) en Fredy de Graaf ontvingen de cheque uit handen van Yvonne Roerink (r) bij Emondt KMI in Enschede. Foto: Emondt

Roerink: ‘Ook ons eigen bedrijfspand in Enschede is energieneutraal verbouwd, binnenkort wordt de laatste fase uitgevoerd en worden de zonnepanelen op het dag geplaatst. Heel logisch dus dat het nieuwe beursontwerp in de nieuwe huisstijl, maar belangrijker nog ‘circulair’ is ontworpen. Dat wil zeggen: de houten wanden worden hergebruikt, toonbanken zijn gemaakt en verkocht in opdracht van klanten, hergebruik van verlichting, meubilair en tapijt.’

Donatie aan de Voedselbank

Om de beslissing om de beursstand niet meer te vullen met producten te onderbouwen, heeft Emondt maandag 18 maart een schenking aan de Voedselbank Enschede-Haaksbergen gedaan. ‘Van dit bedrag kunnen 200 gezinnen 1 week lang eten’, benadrukt Yvonne Roerink.

Ook bij de medewerkers is het idee zeer positief ontvangen. ‘Het past bij ons en bij wat we doen, we proberen de hele dag met onze kennis vernieuwende èn duurzame projecten te ontwikkelen voor onze klanten. Of het nu om een nieuwe verswinkel, koel/vriesinstallatie of een klimaatinstallatie gaat, zo kunnen ook wij bijdragen aan een energiezuinige en duurzame toekomst. En dat voelt goed!

Reageer op dit artikel