nieuws

Coop mengt meer groente in vlugklaarvlees

Nieuws 590

Coop mengt meer groente in vlugklaarvlees
Foto: Jan-Willem Houweling

Supermarktketen Coop lanceert zes nieuwe producten in het assortiment vlugklaarvlees waarin 30 procent groente is verwerkt. Aanleiding is het succes van een eerdere introductie van twee hybride vleesproducten. Dit meldt supermarktvakblad Distrifood.

Coop werkt voor de introductie samen met leverancier Enkco Foodgroep. De producten nemen in het assortiment van Coop de plaats in van de oorspronkelijke producten. Het gaat daarbij om boomstammetjes, (runder-)gehaktschnitzels, cordon bleu’s en runderhamburgers. Eerder waren al groente-gehaktschnitzels en serranovinken in het schap gelegd. ‘Met unieke vleesproducten met 30 procent groente helpt Coop de consument gezonder te leven, zonder dat zij daarvoor hun eetpatroon hoeven te veranderen’, zo meldt het supermarktbedrijf.

Het lekkere van vlees, het goede van groente

Volgens Coop bevatten de producten meer voedingsvezels en minder vet en vetzuur. ‘Alle vleesvariaties bieden de consument het lekkere van vlees en het goede van groente en verschillen dankzij een zorgvuldige samenstelling met diverse groenten niet van de oorspronkelijke producten wat betreft uiterlijk, structuur en smaak.’ De lancering door Enkco bij Coop en ook Poiesz was eerder dit jaar tijdens horecabeurs Horecava al aangekondigd.

Écht een verandering

Naast de zes vleesvarianten zijn ook zes soortgelijke producten in vleeswaren in het assortiment opgenomen. De vleesproducten hebben minimaal 1 ster Beter Leven. ‘Als betrokken supermarkt willen we ’t verschil maken voor onze klanten. Met deze nieuwe producten bieden we de consument nóg meer keuze om bewuster te genieten van een lekker stukje vlees – voor hetzelfde geld en met dezelfde smaak als de oorspronkelijke producten. Met minder moeite meer groente. Omdat we geen alternatief bieden, brengen we écht een verandering teweeg’, zegt categorymanager Vers Wim van de Burg van Coop.

Reageer op dit artikel