nieuws

Topslagerij Van de Weg wint Grote Grillworsttest 2019

Nieuws 869

Topslagerij Van de Weg uit het Gelderse Oosterwolde heeft de Grote Grillworsttest 2019 gewonnen. Hendrik van de Weg is een week later onder de indruk van het effect dat het winnen van de prijs heeft. ‘Mensen komen van heinde en verre om bij ons grillworst te kopen.’

Topslagerij Van de Weg wint Grote Grillworsttest 2019
Bij Van der Weg weten ze al generaties lang hoe goede grillworst gemaakt wordt. Foto: KNS

‘Het vlees, de kruiding en een geweldige grillsmaak; een topproduct’ zei de jury over het winnende product van Topslagerij Van de Weg uit Oosterwolde.

De Grote Grillworsttest is dit jaar voor de vijfde achtereenvolgende keer georganiseerd. Op 12 februari ontving Topslagerij Van de Weg de bijbehorende prijs uitgereikt door 24-Kitchen chef én juryvoorzitter Hugo Kennis in het Van der Valk Hotel in Tiel. Op de tweede plaats is Slagerij Martin Meijer uit Lekkerkerk geëindigd. ‘Een grillworst waar je blij van wordt’, zo luidt het jurycommentaar. Slagerij Jan de Rooij uit Berkel & Rodenrijs behaalde de derde plaats. ‘Een grillworst waar je van blijft eten’.

Verbaasd over aandacht

Een week na het winnen van de wedstrijd is Hendrik van de Weg nog verbaasd over alle reacties die de slagerij heeft gekregen na het winnen van de Grote Grillworsttest. ‘Het is bizar hoe snel de winst rond ging op social media. We hebben talloze reacties gekregen.’ Ook de verkoop van de grillworsten heeft een boost gekregen in de vier filialen van Topslagerij van de Weg. ‘De winnaar van vorig jaar, Han Braamskamp, zei ons al tijdens de finaleavond om ons borst nat te maken. Nou, hij had gelijk! Mensen komen van heinde en verre om bij ons grillworst te kopen.’

(tekst loopt door onder de video)

Geen poespas nodig

De jury bestond dit jaar uit Hugo Kennis, tv-kok en worstliefhebber, Nathan Burggraaf als gecertificeerd keurmeester vanuit het Expertisecentrum voor het Slagersambacht en winnaar van vorig jaar, Keurslager Han Braamskamp. De jury is aangevuld met branche erkende Meesterslager Wouter van de Veen. Wat maakt een goede grillworst? ‘Een goede grillworst heeft geen poespas nodig. Goede kruiding en lekker afgrillen is de sleutel tot succes’, aldus de jury.

Tijdens de keuring op 24 januari zijn de inzendingen gekeurd door de jury. Alle inzendingen zijn zowel koud als warm gekeurd. De producten zijn gekeurd op alle aspecten die te maken hebben met ‘uitwendig aanzien en kleur’, ‘aanzien snijvlak en inwendige kleur’, ‘geur en smaak’ en ‘samenstelling en consistentie’.

De overige finalisten

Deze finalisten hebben (in willekeurige volgorde) een eervolle vermelding gekregen:

  • Slagerij Bas Ultee, Oudewater
  • Bergerslag Keurslager, Staphorst
  • Uw Slager Marco Veenema, Soest
  • Frank en Marleen van der Zande Keurslager, Halsteren
  • Kwaliteitsslagerij Jos Huisman, Deventer
  • Sandersvers, Enschede
  • Ambachtelijke Slagerij H.H. Duijn, Santpoort-Noord

Over Topslagerij Van de Weg

Sinds begin 1928 is slagerij van de Weg een familiebedrijf en een begrip in de regio. De slagerij beschikt over een eigen slachterij, worstmakerij en rokerij waar de heerlijkste producten bereid worden. Uit onze eigen keuken komen de lekkerste snacks en hapjes. Slagerij van de Weg heeft vijf vestigingen waar het assortiment op vol ambachtelijke wijze wordt bereid. Topslagerij Van de Weg wint voor de eerste keer de Grote Grillworsttest. Vorig jaar behaalde het team al een finaleplek.

Reageer op dit artikel