nieuws

Ron de Kwant finalist Lekkerste Brabantse Worstenbroodje 2019

Nieuws 614

De eerste finalisten voor de verkiezing van Het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje zijn bekend. Elf namen van professionele bakkers en slagers staan op de shortlist, Ron de Kwant is op het lijstje de enige slager.

Ron de Kwant finalist Lekkerste Brabantse Worstenbroodje 2019
Foto: archief Vleesmagazine

In de finale staan dit jaar geen tien, maar elf deelnemers. Dat komt omdat twee professionele bakkers gelijk zijn geëindigd. ‘Dit is echt een moment voor bakkers. Hier kijken ze heel het jaar naar uit’, vertelt juryvoorzitter Ton Poppelaars. Na een dieet dat enkel bestond uit worstenbrood, was de kritische jury eruit.

De finalisten in de categorie Bakkers en slagers

Mysteryshopper

Een mysteryshopper heeft de profs al een paar keer bezocht. ‘Het is de bedoeling dat de broodjes die in de winkel liggen ook van goede kwaliteit zijn, er lekker uitzien en goed smaken’, zei juryvoorzitter Ton Poppelaars eerder.

De winnaar van het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje krijgt woensdag 27 maart de wisseltrofee uit handen van Cora van Nieuwenhuizen, minister van Infrastructuur en Waterstaat.

Alles te zien bij Omroep Brabant

Omroep Brabant doet natuurlijk weer uitgebreid verslag van de strijd. Twee dagen na de uitslag, op vrijdag 29 maart, is de strijd om het ‘Lekkerste Brabantse Worstenbroodje’ te zien op Omroep Brabant Televisie.

Reageer op dit artikel