nieuws

NVWA wijzigt afhandeling risicomeldingen

Nieuws 1093

De NVWA gaat vanaf 1 maart 2019 meldingen van bedrijven meer risicogericht behandelen. Een melding van uw bedrijf wordt direct beoordeeld, maar contact volgt soms later.

NVWA wijzigt afhandeling risicomeldingen
Afbeelding: NVWA

Dat laat de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit weten. De rolverdeling blijft hetzelfde: levensmiddelenbedrijven zijn verantwoordelijk voor het leveren van veilig voedsel en het terughalen van voedsel dat onveilig blijkt te zijn. Inclusief melding daarvan bij de NVWA. De NVWA houdt hierop toezicht.

Wat verandert er?

Na een melding van een bedrijf volgde er tot nu toe altijd meteen een reactie van een NVWA-inspecteur. De meer risicogerichte aanpak per 1 maart leidt tot prioritering van de inzet van NVWA-inspecteurs. Dit betekent dat een inspecteur vanaf die datum in veel gevallen later contact opneemt met bedrijven dan men tot nu toe gewend is na een melding. Echter, waar nodig neemt de NVWA direct contact op.

Reageer op dit artikel