nieuws

Grappigste taalfout 2018 gaat over Vegetarische slager

Nieuws 595

De tekst over de Vegetarische slager op een diepvriezer in een Plus-supermarkt is uitgeroepen tot grappigste taalfout van afgelopen jaar. De foto van het briefje werd gekozen uit twintig genomineerden.

Grappigste taalfout 2018 gaat over Vegetarische slager
Foto: Taalvoutjes

‘De vegetarische slager ligt vanaf nu in de diepvries op de slagerij-afdeling’, staat er te lezen. Volgens de bezoekers van Taalvoutjes.nl is deze tekst de grappigste taalfout van 2018. De winnaar werd vanochtend bekendgemaakt in het NPO Radio 2-programma Jan-Willem Start Op.

15 procent van de stemmen

De taalfout ontving ruim 15 procent van de stemmen op de taalsite. In totaal kon er op twintig kandidaten worden gestemd. Plus was overigens niet de enige supermarkt in de race. Een andere supermarkt eindigde in de top tien met een reclamebord in de winkel waarin ‘Van Gilse geilesuiker’ werd aangeboden in plaats van geleisuiker. Deze uiting eindigde op de negende plaats in de verkiezing.
Broertje of zusje maken

De krantenkop ‘aantal deelnemers Avondvierdaagse loopt achteruit’ staat op de tweede plek. Als derde is een opgavestrookje van een schoolfotograaf gekozen, met de tekst: ‘Ik wil graag gebruik maken van de mogelijkheid om een broertje/zusje te laten maken op maandag 5 november’.

Top-10

De taalfoutverkiezing wordt sinds 2013 gehouden. Vorig jaar won de tekst die op een informatiepaaltje stond bij een vestiging van Intratuin: ‘Onze medewerkers van de buitenafdeling zijn er vandaag niet. Voor vragen kunt u terecht bij de kamerplanten!’

De gehele top 10 staat op de website van Taalvoutjes, die door de drukte slecht bereikbaar is.

 

Reageer op dit artikel