nieuws

Week van de Slager biedt ruimte aan veelzijdigheid en creativiteit

Nieuws 180

De Week van de Slager staat in het teken van de creativiteit en veelzijdigheid van het slagersvak. De wervingscampagne vindt plaats van 13 tot en met 18 mei 2019. Slagers kunnen zich vanaf vandaag aanmelden.

Week van de Slager biedt ruimte aan veelzijdigheid en creativiteit

De Week van de Slager wordt georganiseerd om het perspectief van het veelzijdige en creatieve slagersvak te laten zien en ervaren, zodat jonge mensen enthousiast worden voor het vak. De week – die in eerdere editites een Dag was – is een initiatief van Stichting Opleidingsfonds Slagersbedrijf (Sovvb), waarbij de KNS (Koninklijke Nederlandse Slagers) voor de uitvoering zorgt.

Vraag naar ambachtelijke vakmensen

De slagersbranche is in beweging en de vraag naar ambachtelijke vakmensen groeit, ook naar slagers. De Week van de Slager is een gelegenheid om te laten zien hoe verrassend veelzijdig het slagersvak is en dat het een vak met toekomstperspectief is. Want, een baan in het slagersvak is creatief, afwisselend en ambachtelijk. Het doel van de Week van de Slager is dan ook om kinderen, jongeren en volwassenen kennis te laten maken met het slagersvak en –ambacht. Het biedt ook kansen voor zij-instromers.

Aanmelden

Slagers kunnen zich aanmelden op weekvandeslager.nl als deelnemer en ontvangen hiervoor promotiemateriaal. Elke deelnemende slager bepaalt zijn eigen programma tijdens de Week van de Slager. Denk hierbij aan klassenbezoeken, gastlessen op school, demonstraties, workshops en veel meer.

Tijd en aandacht

Met het introduceren van een Week van de Slager wordt het slagersvak extra benadrukt. Met de nieuwe naam en thema is ook een nieuw logo geïntroduceerd.

 

Over Stichting Opleidingsfonds Slagersbedrijf (Sovvb)

Naast het verstrekken van subsidies voor opleidingen en trainingen, spant de Sovvb zich in om (jonge) mensen te enthousiasmeren voor een carrière in het slagersvak. Dit gebeurt door diverse activiteiten zoals het ontwikkelen van educatief lesmateriaal, voorlichting geven, de Meat Your Future Karavaan, decanenmiddagen en nog veel meer. KNS voert deze activiteiten uit in opdracht van het bestuur van Sovvb. Het bestuur wordt gevormd door vertegenwoordigers van CNV Vakmensen, FNV en de KNS.

Over de Koninklijke Nederlandse Slagers

Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS) is de enige branchevereniging voor de ambachtelijke slager in Nederland. De KNS werkt aan een professionele en toekomstbestendige slagersbranche waarin de slager succesvol kan zijn als ondernemer, werkgever en vakman.

De KNS ondersteunt haar leden, zowel individueel als in collectief, door lobby- en belangenactiviteiten, persoonlijk advies, producten en diensten, ledenvoordelen, informatie en inspiratie. Hart voor slagers is ons motto en daarmee maken wij ons hard voor de slagersbranche.

 

Reageer op dit artikel