nieuws

Waterbedrijf Vitens herstelt fout over water verspillende vleesproductie

Nieuws 1313

Waterbedrijf Vitens suggereerde op de publiekswebsite dat de productie van rundvlees een echte waterverspiller is. De productie van één kilo rundvlees zou 15.000 liter water kosten. Dit is onjuist en Vitens heeft daarom besloten het bericht ‘Eet eens geen vlees’ van de publiekswebsite met waterbespaartips te halen.

Waterbedrijf Vitens herstelt fout over water verspillende vleesproductie
Vitens herstelt fout over water verspillend rundvlees.

Stichting Agri Facts (STAF) verzocht waterbedrijf Vitens de foutieve bespaartip recht te zetten. De opgevoerde 15.000 liter betreft de zogenaamde ‘water footprint’, waarin het regenwater dat op de weilanden en veldgewassen valt een aandeel heeft van zo’n 85 tot 90 procent. Vitens suggereerde richting het publiek dat het om leidingwater zou gaan, waarop burgers kunnen besparen. Op regenwater kunnen burgers natuurlijk helemaal niet besparen.

Vitens kwam vandaag met een antwoord aan STAF: ‘Uw opmerking is terecht, lezers kunnen de conclusie trekken dat door het ‘niet eten van vlees’ drinkwater wordt bespaard. Hierop heeft Vitens, zoals wij in onze eerdere contacten al aangaven, direct actie ondernomen en deze tip van de website verwijderd.’ Vitens geeft aan dat de inhoud van de tekst op zijn website afkomstig was van de Stichting Natuur & Milieu.

Reageer op dit artikel