nieuws

Wakker Dier start radiospot tegen stuntgedrag AH

Nieuws 103

Actiegroep Wakker Dier heeft maandagochtend een radiospot tegen Albert Heijn gelanceerd. De organisatie wil dat AH stopt met aanbiedingen van vlees zonder dierenwelzijnskeurmerk.

Wakker Dier start radiospot tegen stuntgedrag AH
Wakker Dier is stuntgedrag van Albert Heijn beu. Foto: Wakker Dier

Wakker Dier meldt dat Albert Heijn vorig jaar in totaal bijna 1300 ‘kiloknallers’ in de aanbiedingsfolders plaatste, vleesaanbiedingen zonder dierenwelzijnskeurmerk. De formule uit Zaandam zou hiermee hoog in de kiloknallermonitor van Wakker Dier staan. Die monitor vergelijkt de vleesaanbiedingen van twaalf supermarktketens.

Onacceptabel

De organisatie wil dat de supermarktketen een einde maakt aan de vleesaanbiedingen zonder dierenwelzijnskeurmerk. Vlees zonder dat keurmerk komt vaak van dieren die in krappe hokken of stallen leven, hebben geen afleiding en zien nauwelijks daglicht. ‘Onacceptabel dat Albert Heijn de dieren laat opdraaien voor hun stuntzucht. Dat moet echt stoppen’, zegt woordvoerder Anne Hilhorst van Wakker Dier.

Geen verbod op kiloknallers in folders

Overigens bleek afgelopen donderdag dat minister Carola Schouten van Landbouw weinig ziet in een verbod op de zogenoemde kiloknallers in folders van supermarkten, meldt vakblad Distrifood. ‘Supermarkten gaan zelf over hun prijsbeleid. Zij bepalen welke producten in de aanbieding komen.’

Reageer op dit artikel