nieuws

Lekkerste Lunchgerecht komt uit Poortugaal

Nieuws 158

Michelle van Bodegom van KEES Eten & Drinken in Poortugaal heeft het Lekkerste Lunchgerecht in de categorie horeca gemaakt. Ze won tijdens de Horecava met haar ‘Caribbean KEES’.

Lekkerste Lunchgerecht komt uit Poortugaal
Foto's: Tamara Verheij

De vakjury van de Lekkerste Wedstrijden prees het winnende lunchgerecht met name voor de combinatie van sukadelappen en Surinaamse slof, die ‘zeer bijzonder creatief en verrassend is en overdonderend van smaak’, aldus de jury over de winnaar van het Lekkerste Lunchgerecht. Ook de presentatie was volgens de proefmeesters een lust voor het oog.

Maurits Verwoerd van Sheraton Amsterdam Airport Hotel Schiphol werd tweede. Het brons was voor Ashley de Bruyn van Baker & Moore in Rotterdam.

Michel van Bodegom (midden) samen met juryvoorzitter Johan van der Weerd (links) en Ben van den Driesschen (Hanos), die tevens de Hanos wisselbeker uitreikte.

Vakwedstrijden sinds 1984

Het Lekkerste Lunchgerecht is onderdeel van de Lekkerste Wedstrijden, vakwedstrijden die al sinds 1984 jaarlijks plaatsvinden tijdens de Horecava. De wedstrijden zijn bedoeld voor professionals die werkzaam zijn bij horecabedrijven. In totaal streden dertien deelnemers om de prijzen in deze categorie, een initiatief van de stichting Lekkerste Wedstrijden in samenwerking met Hanos.

Uniek en spraakmakend

De opdracht was om ter plaatse op het podium, binnen acht minuten, vijf identieke creaties te maken, welke door de vakjury werden geproefd en beoordeeld. De jury lette daarbij op uitstraling, creativiteit, smaakbeleving, eetbaarheid, samenstelling en inkoopprijs. Daarnaast moesten deelnemers vooral een gerecht met een ‘uniek en spraakmakend karakter’ presenteren.

De volledige top 3 van het Lekkerste Lunchgerecht. Vlnr: Ashley de Bruyn, Baker & Moore (3), Michelle van Bodegom, KEES (1) en Maurits Verwoerd, Sheraton Amsterdam Airport Hotel Schiphol (2).

Reageer op dit artikel