nieuws

Inschrijving Amsterdam Food Pitch 2019 geopend

Nieuws 183

Amsterdam Food Pitch 2019, de zoektocht naar het lekkerste product van 2019, is officieel van start gegaan. De inschrijving is op vrijdag 25 januari geopend. Het doel van de competitie is om kleine ondernemers en thuiskoks een platform te bieden en te ondersteunen in hun productieproces.

Inschrijving Amsterdam Food Pitch 2019 geopend
Inschrijving Amsterdam Food Pitch geopend.

Amsterdam Food Pitch is een initiatief van De Kweker Levensmiddelengroothandel en wordt voor de tweede keer georganiseerd. Winnaars van de Amsterdam Food Pitch komen in de schappen van De Kweker te liggen. De Kweker maakt zich sterk voor innovatieve producten van startende producenten en is al 50 jaar in Amsterdam gevestigd.

De jury van Amsterdam Food Pitch bestaat uit professionals uit de Amsterdamse foodscene. Zo schuiven Tjitze van der Dam (QO Amsterdam, 24h chefs) en foodtrendwatcher Marjan Ippel opnieuw aan als juryleden. Daarnaast bestaat de jury uit Gert Blaauw (algemeen directeur De Kweker), Karin Richter (Mevrouw Hamersma) en Nancy van Batenburg (hoofdredacteur Culy.nl). Een nieuwe partner dit jaar is De Bijenkorf, die onder het label van Amsterdam Food Pitch een retailprijs zal uitreiken.

Verloop van Amsterdam Food Pitch

Ambitieuze koks en foodies kunnen zich inschrijven tot en met 29 maart 2019. De Kweker maakt uit alle aanmeldingen een longlist. Op woensdag 10 april komt de vakjury in beeld. Aan de hand van de toegestuurde documentatie en producten brengen zij een advies uit voor verdere selectie. Dit advies is bepalend voor het beoordelen en selecteren van de finalisten. Op vrijdag 19 april worden de finalisten bekendgemaakt aan het grote publiek, waarna het online stemproces van start gaat. De publieksstemmen wegen voor 25% mee in de eindbeoordeling.

Lekkerste product van 2019

De winnaar wint de titel ‘Lekkerste product van 2019’ en een geldbedrag van €1500. Daarnaast krijgt de winnaar ondersteuning bij de ontwikkeling, branding en lancering en wordt het product opgenomen in het schap van De Kweker.

Tot aan de finale worden de producten en de makers op verschillende manieren in de spotlights gezet, zowel on- als offline. Op 14 juni 2019 pitchen de finalisten hun product tegenover de vakjury. De stem van de vakjury is doorslaggevend, waarna de winnaar tijdens de finale bekend wordt gemaakt.

Over De Kweker

De Kweker is een professionele levensmiddelengroothandel met een passie voor goed eten en drinken en waar klantgerichtheid voorop staat. Een belangrijk doel van De Kweker is om kleine en/of lokale producenten te steunen door hun producten zichtbaar te maken. Met Amsterdam Food Pitch wordt er begeleiding aan de producent of hobbyist van keuken tot schap geboden.

Reageer op dit artikel