nieuws

Demoslager Gertjan Kiers maakt kans op boerenaward Gouden Trekker

Nieuws 984

Team Agro NL reikt dit jaar voor het eerst de Gouden Trekker uit aan een persoon of groep personen die zelf geen boer zijn, maar zich wel hard maken voor de land- en tuinbouw en het platteland. De winnaar of winnares is voor de Nederlandse boeren en tuinders letterlijk een ‘gouden trekker’.

Demoslager Gertjan Kiers maakt kans op boerenaward Gouden Trekker
Foto: Diederik van der Laan

Gertjan Kiers is genomineerd omdat hij volgens de organisatie: ‘Als schrijver van de Vleesbijbel en zijn optredens als Demoslager op landelijke televisie, in de overige media en in het onderwijs draagt Gertjan de liefde voor vlees en voor de voedselmakers, onze boeren, nationaal uit. Hij deelt zijn passie regelmatig tijdens workshops, al dan niet in combinatie met een proeverij, waardoor hij de burger intensief betrekt bij de voedselproductie. Gertjan is trots op zijn ambacht en voert dit met verve uit. Als gastdocent helpt hij bij het begeleiden van jongeren om de top van de gastronomie te bereiken.’

Naast Kiers zijn; Koning Willem-Alexander en koningin Máxima, Yvon Jaspers, Bennie Jolink/Normaal, Ester Broug (Boerenfluitjes) en de Zwarte Cross genomineerd voor de award.

Stemmen

Iedereen kan vanaf vrijdag 18 januari 9.00 uur via www.goudentrekker.nl stemmen op hun favoriet. Het startsein daarvoor wordt vrijdagochtend in het Holland Paviljoen op de Grüne Woche gegeven door het beroemde dweilorkest Kleintje Pils. De Gouden Trekker wordt op vrijdag 19 juli tijdens de Zwarte Cross uitgereikt.

Grüne Woche

Team Agro NL staat deze week met tien boeren en boerinnen op de Grüne Woche, met een echte gouden trekker. Deze is door ‘Boer Jan’, winnaar van Expeditie Robinson, naar Berlijn gebracht. De trekker heeft een prominente plek in het Holland Paviljoen en zal tijdens de hele beurs (18 t/m 27 januari) te bewonderen zijn. De Grüne Woche, waarop landen uit de hele wereld hun voedselproducten promoten, trekt jaarlijks ongeveer 500.000 bezoekers uit binnen- en buitenland.

Foto: Team Agro NL.
Op de foto: Pluimveehoudster Jolanda Kieftenbeld uit Haarle, Melkveehouder Geertjan Kloosterboer uit Deventer en melkveehoudster Henny Verhoeven uit Keldonk (Brabant) met de award. Zij zijn tevens bestuursleden van Team Agro NL.

Wat is de Gouden Trekker?

De Gouden Trekker is een prijs, die vanaf dit jaar jaarlijks door Team Agro NL wordt uitgereikt aan een persoon (of groep personen) die geen boer(in) is maar zich wel hard maakt voor de agrarische sector, het verbinden van boeren en maatschappij én die actief het platteland promoot. De afgelopen maanden kon iedereen via de website www.goudentrekker.nl kandidaten nomineren. Honderden mensen hebben dat gedaan. De zes genomineerden werden het vaakst genoemd en maken nu kans op de award. De Gouden Trekker bestaat uit een beeldje van een gouden trekker, dat speciaal voor Team Agro NL is ontworpen door de Veluwse kunstenaar Gerrit van Emous. Het beeldje is een beloning namens de Nederlandse boeren en tuinders voor de inspanningen van de winnaar(s) of winnares.

Reageer op dit artikel