nieuws

Burgerspecialist Ter Marsch & Co lanceert ‘100% plant, 0% cow’-burger

Nieuws 303

Ter Marsch & Co viert zijn 5-jarig bestaan met een Nederlandse primeur. De burgerspecialist introduceert de Natural Happiness, een 100 procent plantaardige burger, in samenwerking met het Britse Moving Mountains.

Burgerspecialist Ter Marsch & Co lanceert ‘100% plant, 0% cow’-burger
Natural Happiness. Foto: Ter Marsch & Co

Ter Marsch & Co blijft ontwikkelen en speelt in op baanbrekende trends. ‘Al eerder werd een spraakmakende vegaburger aan het menu toegevoegd, nu is het tijd om een stap verder te gaan en die te voorzien van eigen(wijze) twist’, aldus de burgerspecialist. Sinds zaterdag 12 januari ​ is de Natural Happiness bij Ter Marsch & Co in Rotterdam te proeven. ‘Een 100 procent plantaardige burger ontwikkeld samen met het Britse Moving Mountains. Deze specialist op plantaardig gebied vindt in Ter Marsch & Co de allereerste Nederlandse partner. De burger is niet van een rundvleesburger te onderscheiden in kleur en textuur en sist zelfs op de grill.’

Plantaardige wereld

Dat Ter Marsch & Co spraakmakende burgers serveert, is bekend. De prijzenkast is flink gevuld met (inter)nationale successen, echter de plantaardige wereld is de burgerspecialist minder bekend. Daarom heeft de onderneming de handen ineengeslagen met Moving Mountains. ‘De slogan vanMoving Mountains – ‘100% plant, 0% cow’ – zegt voldoende. Moving Mountains is een specialist op dit gebied en ontwikkelde een speciale burgerpatty bestaande uit plantaardige proteïnen, champignons, rode biet, kokosolie en verschillende kruiden en specerijen, en die vormt de basis voor de Natural Happiness. De kracht van Ter Marsch & Co kwam naar voren om hieromheen een burger te creëren. Eén die menuwaardig is, het verschil maakt en waarbij je in één hap alle smaken proeft.’

Het resultaat is een combinatie met voornamelijk Nederlandse ingrediënten als gepofte rode biet, honingtomaat van Looye, Zaanse grove mosterd, komkommer, Remeker kaas en een crumble van hazelnoot en boekweit. Dit alles tussen een briochebol uit eigen bakkerij. ‘Benieuwd naar de nieuwste creatie? Je proeft het bij Ter Marsch & Co in Rotterdam in de Witte de Withstraat 70.’

Innoveren

‘Ook wij krijgen steeds meer de vraag of onze burgers vega of zelfs vegan zijn’, aldus ‘burgermeester’ Pim de Lange. ‘Als echte vleesliefhebbers was de introductie van onze vegaburger al een hele strijd. Willen we dit echt op ons menu? Kunnen we dit bereiden? En hoe maken we die Ter Marsch-waardig, hij moet écht lekker worden want dat is wat gasten van ons verwachten.’ Dat de vegaburger goed ontvangen werd, zorgde er mede voor dat de oren wederom gespitst werden om te luisteren naar de behoefte van gasten en zo een burgerbar voor iedereen te zijn en blijven. Daarop ging culinair brein Olaf Oldenburg op onderzoek uit in de wereld van de plantaardige voeding. ‘We wilden een burger die niet van een rundvleesburger te onderscheiden was in kleur en textuur. Ik wilde hem horen sissen op de grill’, aldus Oldenburg. De burgerpatty van Moving Mountains bleek een schot in de roos en vormt de basis van de allereerste plantaardige burger van Ter Marsch & Co.

Gezondere voedselketen

Moving Mountains is ‘meer dan bekend in de UK, nog onbekend in Nederland’. De samenwerking met Ter Marsch & Co brengt hier verandering in. ‘Wanneer twee vakliefhebbers de handen ineenslaan kan dit niet ongehoord blijven. Moving Mountains is al zeventien jaar actief op plantaardig gebied en streeft naar een gezondere voedselketen’, aldus Ter Marsch & Co. ‘Moving Mountains is inmiddels geroemd door onder andere The Sun (‘best ever veg pattie’), The Guardian, The Times (‘There’s a definite meaty pickness to it’ – ‘ER) en National Geographic.

Ambachtelijke vleeshouwerij

Het burgerconcept Ter Marsch & Co werd begin 2014 gelanceerd in de Witte de Withstraat in Rotterdam. Toen tijdens de verbouwing van het pand een glas in lood raam tevoorschijn kwam met daarop Ter Marsch & Co, een ambachtelijke vleeshouwerij die er ooit was gevestigd, was de naam een feit. In maart 2016 opende de tweede locatie in hartje Amsterdam (tijdelijk gesloten tot mei 2019 door een grootschalige renovatie). Gevolgd door het verwezenlijken van een droom: het openen van een eigen bakkerij samen met ’’slands leukste bakker’ Edwin Klaasen. Die bakt dagelijks briochebollen volgens eigen recept en levert landelijk aan de horeca. Dat de familie meer kan dan burgers bouwen, bewijst ze met Restaurant de With en een koffie- en lunchzaak op de Kalverstraat.

Ter Marsch & Co is ook te vinden op Facebook en Instagram.

Reageer op dit artikel