nieuws

Rabobank steekt geld in snackmaker V&S

Nieuws 525

Rabobank steekt via zijn investeringsdochter Rabo Participaties geld in V&S Food Specialist. Dit Leidse bedrijf maakt onder meer saté, etnische en vegetarische snacks.

Rabobank steekt geld in snackmaker V&S

Rabobank neemt een belang van 40 procent in de saté- en vegetarische snackproducent V&S Food Specialist. Financiële details zijn niet bekendgemaakt. V&S wil groeien door nieuwe producten te ontwikkelen en de productiecapaciteit te vergroten. Ook denkt het bedrijf aan overnames. Het in 1904 opgerichte V&S heeft 260 werknemers en is actief in tien Europese landen.

Snel inspelen op klantvragen

V&S wil wil samen met haar klanten en haar vermogen snel in te spelen op klantvragen door haar flexibele productieprocessen. Deze groei zal worden ondersteund door capaciteitsuitbreiding. Daarnaast ziet zij mogelijkheden voor selectieve overnames. Dankzij het aandeelhouderschap van Rabo Participaties denkt V&S dat zij daar nu ideaal voor te zijn uitgerust.

‘Rabo Participaties past goed bij ons; er was meteen een klik’, zegt directeur en groot aandeelhouder Eric Postma van V&S in een toelichting. ‘Rabo Participaties is een sterke, financiële partner, heeft een coöperatieve achtergrond, is net als wij pragmatisch ingesteld en wil de beoogde groei van de onderneming op de lange termijn ondersteunen.’

Groeipotentieel

De participatie in V&S past goed bij Rabo Participaties aangezien de onderneming wordt geholpen een groeistap te realiseren en het past naadloos bij haar food & agri ‘sweet spot’. Dolf Broekveldt, investment director van Rabo Participaties: ‘V&S is een interessante en innovatieve onderneming met een goed verdedigbare positie in de Europese voedingsmarkt met meer dan voldoende groeipotentieel. Het feit dat de ondernemende directeur een meerderheidsbelang behoudt, en ook de overige leden van het management een belang verkrijgen, versterkt ons vertrouwen in V&S en de strategische richting waarin deze zich begeeft’.

Reageer op dit artikel