nieuws

Ook Jumbo getroffen door besmet vlees

Nieuws 525

Supermarktketen Jumbo is net als Aldi getroffen door producten die zijn gemaakt uit een partij vlees die mogelijk besmet is met de salmonella bacterie, blijkt uit een recall.

Ook Jumbo getroffen door besmet vlees

De keten haalt per direct verpakkingen Brabantse metworst uit de schappen vanwege de mogelijke besmetting met Salmonella type Goldcoast. Daarmee volgt Jumbo discounter Aldi, die dinsdag al Elzasser cervelaat en pepercervelaat uit de schappen haalde om dezelfde reden. Ook in België zijn inmiddels een aantal recalls gedaan door onder meer Aldi en Albert Heijn.

Nederlandse slachterij

De mogelijke besmettingen zijn een gevolg van besmet varkensvlees dat afkomstig is uit een Nederlandse slachterij. Het slachthuis leverde het met Salmonella Goldcoast besmette vlees aan tientallen vleesverwerkende bedrijven. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) meldde aan De Limburger dat het varkensvlees betreft dat van 4 juni tot 24 oktober is geleverd. Er zouden inmiddels negentien mensen ziek zijn geworden na het eten van besmette producten.

Recall

Jumbo vraagt klanten om de Jumbo Brabantse metworst met EAN 2324616000000 en THT van 5-1-2019 en de Jumbo Brabantse metworst met EAN 2240010000000 en THT van 3-12-2018 of later niet te consumeren en terug te brengen naar een van haar winkels. Zij krijgen hun geld terug. Een aankoopbon is niet nodig. Voor meer informatie kunnen klanten contact opnemen met de klantenservice via 0800 – 0220 161 of Jumbo.com.

Voedselveiligheid

Jumbo zegt op haar website voedselveiligheid uiterst belangrijk te vinden en alleen met gecertificeerde leverancies te werken die geregeld worden gecontroleerd. ‘Hierdoor wordt de kwaliteit en voedselveiligheid gewaarborgd. Indien Jumbo ook maar de geringste twijfel heeft aan de voedselveiligheid, zal zij haar klanten altijd beschermen door de benodigde acties te ondernemen zoals nu wordt gedaan met deze zogenoemde recall’, aldus Jumbo.

Reageer op dit artikel