nieuws

Financiële hulp voor vertraagde mbo-student

Nieuws 185

Mbo-studenten die met een goede reden vertraging oplopen en daardoor hun studiefinanciering verliezen, krijgen in de toekomst financiële hulp van het ministerie van Onderwijs. Er wordt volgens het wetsvoorstel jaarlijks 10 miljoen euro voor vrijgemaakt.

Financiële hulp voor vertraagde mbo-student
Archief Vleesmagazine

Het gaat om studenten die bijvoorbeeld zwanger of ziek zijn. Ook leden van een studentenraad komen ervoor in aanmerking, evenals minderjarige studenten uit gezinnen met een minimuminkomen.

Officieel student

Het geld wordt verdeeld onder alle mbo-instellingen en die mogen het naar eigen inzicht uitgeven. Met de wet worden mbo’ers ook officieel student. Voor het hoger onderwijs bestaat al een fonds voor vertraagde studenten.

Reageer op dit artikel