nieuws

Aldi en Lidl halen staleend uit de schappen

Nieuws 257

Supermarktketens Aldi en Lidl stoppen volgend jaar met de verkoop van staleenden, meldt Wakker Dier. Marktleider Albert Heijn gaat echter gewoon door met de verkoop van deze dieren, die onder erbarmelijke omstandigheden leven.

Aldi en Lidl halen staleend uit de schappen
Staleenden; Foto: Wakker Dier

Staleenden worden uit Frankrijk gehaald en zitten met duizenden dicht op elkaar in een dichte stal, zonder frisse lucht en zwemwater,  meldt Wakker Dier. Met hun zwemvliezen staan ze op roostervloeren, waardoor ze ernstige problemen met hun pootjes kunnen krijgen. Hun snavels worden gekort, om verwondingen en kannibalisme te verminderen.

Vrije-uitloopeenden

Aldi en Lidl stappen over op vrije-uitloopeenden. Deze dieren kunnen wel naar buiten. Daarnaast staan ze binnen op stro in plaats van op roosters.

Wakker Dier riep winkelketens eerder deze maand op het gevogelte uit de schappen te halen.

Campagne

Wakker Dier is een campagne gestart tegen de verkoop van staleend. Deze Franse eend wordt vooral tijdens de feestdagen verkocht. De campagne richt zich momenteel nog op de achterblijvende marktleider Albert Heijn. Verder is staleend ook bij Boon’s Markt, MCD en Nettorama verkrijgbaar.

Reageer op dit artikel