nieuws

Vleeschhouwerij Zetten is de Leukste Slagerij van Nederland

Nieuws 988

Vleeschhouwerij Zetten in Zetten de winnaar is van de verkiezing ‘Leukste Slagerij van Nederland’. De nummer twee is Keurslagerij Cees Mol in Goes en Keurslager Manfred Stiekema in Borger maakt het podium compleet. Deze uitslag is bepaald tijdens de live ‘battles’ die de slagerijen, die eerst in oktober provinciewinnaar geworden waren, moesten voeren op de Slavakto in Utrecht.

Vleeschhouwerij Zetten is de Leukste Slagerij van Nederland
Vleeschhouwerij Zetten werd in november 2018 uitgeroepen tot de Leukste Slagerij van Nederland 2018. (foto: Feike Faase)

Tijdens de finale hebben de provinciewinnaars uit de voorronde – live op de Slavakto – gestreden om de landelijk titel. In 3 rondes gingen zij de strijd aan om de landelijk titel ‘Leukste Slagerij 2018’ te behalen. De teams van de slagerijen moesten diverse opdrachten uitvoeren, waarin zij hun creativiteit en vakmanschap hebben laten zien. Alle opdrachten werden beoordeeld door een vakkundige jury bestaande uit; RTL presentatrice Corine Boon (programma Van Slager tot Chef), Paul van Trigt en Josja Haagsma (deelnemer IYBC). Wie tegen wie moest ‘battelen’ werd vooraf aan de finale door middel van loting bepaald.

Volop ambacht en passie

Om 14.00 uur begon de kwartfinale waar de slagerijteams van de provinciewinnaars een vernieuwende vleesvariatie moesten presenteren. Een product dat voor de consument in 15 minuten te bereiden moet zijn. Deze vleesvariatie moesten de teams live maken en beiden tijdens deze eerste battle. Rond 16.30 uur vond de halve finale plaats waar de nog zes overgebleven teams een feestelijke gourmetparty voor 4 personen moesten verzorgen. Tijdens deze halve finale werden er fantastische gourmettafels gepresenteerd, en werd er in drie rondes duidelijk wie er doorgingen naar de finale. Om 19.15 uur vond de laatste finaleronde plaats. De drie winnaars uit de halve finale moesten hier hun bedrijf en team presenteren. Met een creatief filmpje en een korte presentatie konden zij vertellen waarom zij de ‘Leukste Slagerij’ zijn.

Bekijk de presentatie van Vleeschhouwerij Zetten tijdens de finale op de Slavakto

tekst gaat door onder de video

De top 3 van Nederland

Na de presentaties van de laatste drie slagerijen werd, na een intensieve dag, bekend dat Vleeschhouwerij Zetten zich een jaar lang de ‘Leukste Slagerij van Nederland’ mag noemen. Met deze nummer 1 positie heeft de Vleeschhouwerij de titel ‘Leukste Slagerij 2018’ verkregen. Eigenaar Cees van den Berg reageerde dolblij op de winst. ‘Dit heb ik allemaal aan mijn team te danken. Zonder hen ben ik niets.’ Ook wil hij alle collega slagers motiveren. ‘Ambacht is alles. Dit kunnen jullie ook. Volgend jaar staan jullie op het podium!’

Naast deze nummer 1 van Nederland, zijn ook de nummers 2 en 3 van Nederland bekend geworden. Zo heeft Keurslagerij Cees Mol uit Goes de tweede plek verovert en Keurslager Manfred Stiekema uit Borger de nummer drie positie van Nederland.

Wat ging eraan vooraf

Om vandaag aan de finale te kunnen deelnemen als slagerijteam hebben de deelnemers zich eerst moeten kwalificeren in de eerste ronde. In deze eerste voorronde hebben zij vier weken lang online stemmen van hun klanten moeten verzamelen. Op basis van die uitslagen zijn zij eerst winnaars van hun provincie geworden. Met deze provincietitels hebben zij vandaag aan de finale tijdens de slagersvakbeurs deelgenomen, waar diverse live ‘battles’ gevoerd moesten worden om tot de landelijke winnaar te komen.

Bekijk ook de presentatie van Keurslagerij Cees Mol tijdens de finale op de Slavakto

En de presentatie van Keurslagerij Manfred Stiekema

Foto's

Reageer op dit artikel