nieuws

UPDATE – Verslag Slavakto: ‘Zorg voor beleving en toegevoegde waarde’

Nieuws 681

Meer beleving in de winkel en producten bieden met toegevoegde waarde. Daar speelden veel exposanten gisteren, tijdens de eerste dag van de Slavakto in hal 4 van de Jaarbeurs in Utrecht, op in.

UPDATE – Verslag Slavakto: ‘Zorg voor beleving en toegevoegde waarde’
Foto: Roel Dijkstra Fotografie / Fred Libochant

Meer beleving creëren, kan bijvoorbeeld door het plaatsen van een rookkast, een dry age-meubel of een salamikast in de winkel. Deze producten zorgen tevens voor meer toegevoegde waarde en een goede marge.

Emondt-KMI pakt uit met diverse innovaties

Op de stand van Emondt-KMI pronkt de allernieuwste toonbank van het innovatieve bedrijf. Deze toonbank wordt gekoeld op basis van glycol en is bestemd voor Slagerij Traiteur Ton de Wit uit Heemstede. ‘De koeling is niet alleen heel energiezuinig, maar er wordt ook heel gelijkmatig gekoeld. Overal in de toonbank is het even koud’, benadrukt Arnold Jongetjes. ‘Dit zorgt in combinatie met het staand glas en de neusventilatie, waardoor de ruiten niet meer beslaan, voor een hele innovatieve koeling. Bij dit nieuwe type toonbank heeft de klant nog meer vrijheid om de lengte, breedte en diepte te bepalen. ‘Bij plaatkoeling moet er rekening gehouden worden met bepaalde afmetingen, maar bij deze nieuwe vorm van koelen niet. Deze koeling is per centimeter uit te breiden.’
Naast koelen met glycol zijn er nog andere koeltechnische systemen, zoals koelen met CO2, propaan en met diverse synthetische koudemiddelen. ‘Er zijn diverse mogelijkheden, afhankelijk van de winkel. We kunnen alles bieden en geven specifiek advies op basis van de gewenste toepassingen in het bedrijf. Zoals we een winkel custom-made bouwen, zo doen we dat ook met de koelinstallatie.’
Tegenover de nieuwe toonbank staat een grote rijpingskast met zelfbedieningsmeubel. Ook deze is bestemd voor Ton de Wit. Jongetjes legt uit: ‘Het meubel heeft links een dry age-kast, in het midden zit een zelfbedieningsgedeelte en aan de rechterkant een diepvries.
Een derde innovatie is een verwarmd, ‘Grab & Go’, zelfbedieningsmeubel van Nuttall, waar Emondt-KMI exclusief dealer van is. ‘Dit meubel werkt compleet anders dan de traditionele hete plaat met lampen’, legt Piet Vink uit. ‘De producten worden warm gehouden door middel van circulerende, warme lucht. Het meubel is zeer geschikt voor bijvoorbeeld maaltijden, soepen, grillworst en broodjes en verdient daardoor ook een plekje bij slagers die warme producten verkopen.’ De temperatuur is, door middel van de Flex Zone Service, op iedere etage individueel in te stellen. ‘Daardoor kun je onder de warme maaltijden bijvoorbeeld chocoladecroissants presenteren, die een lagere temperatuur vereisen.’ Inmiddels heeft Ahold veel belangstelling voor het meubel getoond en wordt het in de To Go-vestigingen geplaatst. Het grootste voordeel vindt Vink dat de producten twee keer zo lang houdbaar blijven. ‘Normaal gesproken moet je producten in een verwarmd meubel na 2 tot 2,5 uur weggooien en met dit meubel hoeft dat pas na 4, tot 4,5 uur. De kwaliteit blijft veel beter. Als een product van onderaf wordt verwarmd, krijg je vaak een harde korst en een zompige inhoud, of bakt de onderkant aan, maar door de gelijkmatige verwarming is dat hierbij niet het geval. De producten blijven uitstekend op smaak. Dat scheelt dus een hoop derving.’

Duroc D’Olives zet steeds meer af in Nederland

Duroc D’Olives heeft een prachtige stand in Grand Cafe stijl op de Slavakto. Toch staat de koeling met de mooiste producten achterin de stand. ‘De duurste juwelen staan bij de juwelier immers ook niet voorin de etalage’, knipoogt Bart Mouton. Het Belgische varkensbedrijf krijgt steeds meer afzetkanalen in Nederland. ‘Waar we vroeger vooral karkassen leverden, richten we ons de laatste jaren steeds meer op charcuterie en vleeswaren.’

Frigomil toont flexibel koelmeubel

De flexibele koeltoonbank van Frigomil is de eyecatcher in de stand. Met glazen wanden die in hoogte verstelbaar zijn is het meubel makkelijker aan te passen van bedienings- naar zelfbedieningsmeubel. Zo is de koeling op verschillende momenten en verschillende plaatsen in de winkel te gebruiken.
‘We willen de bezoekers ook kennis laten maken met onze koelingen op basis van CO2’, zegt sales en marketing manager Hans Jacobs. ‘Ons studiebureau tekent de meest energiezuinige methode voor de klant uit die uitsluitend werkt op basis van CO2-koeling. De restwarmte van dat systeem recupereren we voor warm sanitair water of vloerverwarming. Klanten hebben al veel interesse in deze koelingen die ook goed betaalbaar zijn.’

Ultramoderne schotelcutter K+G Wetter

Van Uhm en Habuba bv stellen als leverancier van K+G Wetter onder meer een 120 liter schotelcutter ten toon, die voldoet aan alle eisen die heden ten dage aan machines worden gesteld. De schotelcutters van K+G Wetter zijn hygiënisch ontworpen, de 120 liter geeft een goed beeld van wat er te verkrijgen is op het gebied van schotelcutters van klein tot groot. Omdat automatisering ook in de worstmakerij een steeds actueler thema is, laten Van Uhm en Habuba ook een combinatie van een Risco continu vulmachine met een halfautomatische Tipper Tie clipmachine zien. Deze combinatie van machines geeft de worstmakerij de gelegenheid om snel en efficiënt een grote diversiteit aan worsten te produceren. De bedrijven veilen dagelijks een machine op de beurs, via de website www.vanuhmveiling.nl.

Producten roken in de winkel

MESS Nederland toont de AMS 533 WEBER ontvliesmachine met snelspansysteem. ‘Hiermee kan men snel messen wisselen’, legt Andre Kraaij uit. ‘Dat is niet alleen makkelijk, maar levert ook veel tijdswinst op.’ Daarnaast presenteert het bedrijf een kleine rookkast, de Bastra Smart 500, die in de winkel geplaatst kan worden. Zo kan de slager zijn producten roken voor het oog van de klant. ‘Er wordt niet met hout gestookt’, legt Kraaij uit. ‘Daardoor hoeft de slager geen rekening te houden met de milieuregels. Er is er geen speciale afvoer nodig. De rookkast kan in de winkel worden aangesloten op de luchtaansluiting van de normale oven.’

Simply Spices: exclusief voor de versspecialist

Epos maakte gisteren van de gelegenheid gebruikt om een nieuwe innovatie te onthullen. Om half drie precies werd een zwart doek opgetild met daaronder de nieuwe kruidenlijn Simple Spices. ‘De lijn bestaat uit vijftien verschillende smaken, die voor diverse doeleinden zijn in te zetten’, lichte Fieldmanager Anton Geerts toe. ‘Zo is de Mix voor Pasta bijvoorbeeld ook heel geschikt op een pizza of omelet. En is de Gehakt Twist ook lekker over aardappelen en sperzieboontjes.’ De kruiden zijn verkrijgbaar in bewaarblikjes en kunnen in een speciale display in de winkel worden neergezet. De hoogwaardige kruidenmixen zijn allergeenveilig en worden exclusief voor de versspecialist op de markt gebracht.

‘Vetreductie in worst door plantaardige crème’

AVO Specerijen heeft de plantaardige Liq-Pflanzencrème op de markt gebracht, waarmee bijvoorbeeld bij de productie van theeworst een vetreductie tot circa 26 procent mogelijk is. ‘Deze crème vervangt een groot deel van de dierlijke vetten en is heel geschikt om te gebruiken bij de productie van (runder)rookworst, theeworst en paté’, vertelt Bjorn Malize. De plantaardige crème bevat koolzaadolie, is rijk aan omega 3-vetzuren en afhankelijk van het recept kan circa 20 procent dierlijk vet worden vervangen. Bovendien zorgt de crème volgens Malize voor een knapperige beet en een harmonieus mondgevoel. Ook heeft AVO van de nieuwe premium marinade in het assortiment: de Maritop Premium Black Angus pepper. Deze marinade bevat met koudgeperste koolzaadolie, omega 3-vetzuren, hoogwaardig zeezout en fijne kruiden en specerijen.

Sausagelinker: instapmodel voor de slager

Met trots laat Erik van Roekel van VEMAG de Sausage Linker zien. ‘Dit is een kleine vacuümvuller’, legt hij uit. ‘Een instapmodel, dat zeer geschikt is voor de slager. Het apparaat is zowel via internet rechtsreeks uit de fabriek te bestellen als via VEMAG. In dat laatste geval krijgt men ook allerlei technische ondersteuning.’ Groot voordeel is volgens hem dat er allerlei opzetstukken op de vuller geplaatst kunnen worden. ‘Zo hebben ondernemers met één machine veel verschillende mogelijkheden heeft.’

Lixero biedt ‘Led-tube’ voor de slagerij

Er werd steeds minder tl-verlichting boven de toonbank gehangen, weet Dick Bouwheer van Lixero. ‘Daardoor is de speciale tl-verlichting voor de slagerij niet meer leverbaar. Als alternatief hebben we een led tl-buis ontwikkeld, de ‘led-tube’, die voor een mooie, warme kleur zorgt en het vlees goed uitlicht.’ Uiteraard heeft de led-tube een zeer lange levensduur van circa tien tot vijftien jaar.

Automatisch snijden en efficiënt wegen

Met trots geeft Bizerba doorlopende demonstraties met de nieuwste volautomatische snijmachine. De machine heeft een optimaal gebruiksgemak en kan de vleeswaren op diverse manieren plaatsen, bijvoorbeeld gestapeld of in een cirkel. Een tweede noviteit is Easy Level. Gijs Terhurne licht toe: ‘De Easy Level-software detecteert automatisch de scheefstand van de pc-weegschaal. Bij een hoek van tot 4 graden corrigeert de kantelcompensatie digitaal de gewichtswaarde van een product.’ Dat is volgens hem vooral voor slagers die hun producten op de markt verkopen heel handig. ‘Marktkramen moeten snel worden opgezet op een vaak ongelijke vloer. Doordat de ondergrond niet gelijk is, kunnen weegverschillen ontstaan, waardoor de ondernemer teveel product weggeeft. Om dat te voorkomen is Easy Level ontworpen. Met de Easy Level licentie wordt de kantelcompensatie in de weegschaal geactiveerd. De hellingsensor is geïntegreerd in het systeem en detecteert automatisch wanneer de schaal wordt gekanteld.’

Proces overal ter wereld controleren met Inject Star

Inject Star, voor tumblers en injectoren, heeft een nieuw besturingssysteem gekregen, aldus Lex den Hollander van Lex Food Equipment. Het proces wordt geregistreerd en is met een mobile device, zoals een telefoon of een tablet, te volgen. Gebruikers kunnen onder meer de temperatuur en toerentallen bekijken en zodoende het proces overal ter wereld in de gaten houden. Mocht zich een probleem voordoen, dan wordt dit gemeld door middel van een alarmfunctie.

‘Maak van vlees patisserie’

Yvonne van der Putten vindt het jammer dat veel slagers de standaard speklappen en karbonades in hun toonbank hebben liggen. ‘Met vlees kun je zoveel meer doen’, verklaart ze. Daarom heeft ze Creasoof opgericht, waarbij ze slagers onder meer helpt bij het innoveren van producten en het updaten van de toonbank. Daarnaast houdt ze zich onder meer ook bezig met personeelstraining, coaching, motivatie, organisatie, kostenanalyses, het bewaken van de brutomarge en advies en begeleiding bij verkoop van een bedrijf. Op de Slavakto laat ze zien hoe creatief je met vlees kunt zien. ‘Mijn basis is telkens het pure vlees met verse kruiden’, legt ze uit. ‘Daarmee kun je vlees afwerken alsof het patisserie is. Dat heeft de producten een totaal andere uitstraling.’

Zelf salami maken op ambachtelijke wijze

‘Laat uw klant zien welke producten u maakt’, adviseert Hans van Borre van Borrelli. ‘Toon bijvoorbeeld gerijpt vlees in de winkel. Dry aging is hot! Of ga zelf in de winkel salami maken. Dat kan eenvoudig met onze speciale kasten. De worsten van Brandt & Levi zijn populair, maar nu kan de slager ze zelf ook maken. Er wordt minder vlees gegeten. Daardoor is het belangrijk om aparte producten te maken met een goede marge.’ Veel te weinig slagers maken hun salami zelf, vindt hij. ‘Men vindt het vaak te moeilijk, maar met onze kast is dat geen probleem meer. Het apparaat heeft diverse programma’s, die automatisch verlopen. Na het instellen heb je na twee weken een heerlijke traditionele worst, die je met allerlei kruiden kunt verrijken en na vier tot vijf weken kun je ook grote worsten aan je klanten verkopen. De grondstofkosten zijn laag, terwijl de verkoopkosten hoog zijn. Bovendien haal je een vierkante meter Italië in je slagerij.’

Hela Thissen zet in op vegetarisch

Hela Thissen toont op de Slavakto een toonbank vol vegetarische producten. Het bedrijf is twee jaar geleden gestart met het ontwikkelen van een vegetarisch assortiment en heeft twee nieuwe mixen op de markt gebracht: Veggie Schnitzelmix en Veggie Gehaktmix. Hela Thissen merkt dat er steeds meer slagers interesse hebben in een aantal vegetarische varianten. ‘Als er in een gezin iemand vegetarisch is, dan is men bij veel slagers snel uitgegeten. Sommige slagers hebben helemaal geen vegetarisch aanbod, terwijl anderen een stuk of vier vegetarische producten in de vriezer hebben liggen. Hoog tijd dus voor een aantal onderscheidende vegetarische producten, die lekker smaken en gemakkelijk te maken zijn.’ De producten worden gemaakt op basis van pasta, waaraan een mix worst toegevoegd. Op de beurs kunnen belangstellenden naar harte lust proeven en de reacties zijn positief!

Eerlijke knakworst

De Man Van De Knakworst heeft niet alleen een opvallende auto, maar ook opvallende knakworsten. De worsten worden bereid volgens authentieke receptuur met 100 procent verantwoorde ingrediënten, waaronder duurzaam varkensvlees van de schouder en de borst, specerijen en schapendarm, waardoor de beroemde knak ontstaan Voor de houdbaarheid en pure smaak wordt een minimum en hoofdzakelijk natuurlijke additieven toegevoegd. De worsten worden met behulp van berkenhout gerookt. Dat betekent genieten op een eerlijke manier.

Smakelijke desserts van Maisonie

Maisonie biedt de ideale afsluiting van een buffet, winterbarbecue, gourmetfeest en (Kerst)diner. Het gaat om handgemaakte desserts, met de beste ingrediënten zoals koemelkroom en originele Italiaanse mascarpone. De versbereide toetjes zijn vrij van kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen en ze zijn in vier verschillende smaken verkrijgbaar: chocoscarpone, tiramisu met een crumble van speculaas, cappuccinodesserts en chocolademousse.

‘Strong machine for tender steak’

Tender Star van het Belgische bedrijf Paulus Stuart bvba heeft een compleet gamma vleesvermalsers, hakmolens en pletmachines in het assortiment. ‘It makes a strong machine to make a tender steak’, aldus de slogan van het bedrijf. Op de foto is de de manueel vermalser ECONOX te zien met een messenblok met 544 messen.

Tastemakers @ home van Degens

Degens heeft onder de naam Tastemakers @ home een consumentenlijn ontwikkeld, bestaande uit onder meer warm-up sauzen, kruidenmixen en koude sauzen, die absoluut niet in de retail verkrijgbaar zullen zijn. Een andere noviteit is de lijn ZHERO. Dit is volgens Pieter de Ruijter dé ideale oplossing voor de kritische klant, die op zoek is naar een zuiverder, verantwoord en vooral lekker product. ‘In de producten zitten geen MSG, gluten, fosfaten en palmvetten. En er wordt uitsluitend Saltwell zeezout gebruikt dat van nature 1/3 minder natrium bevat. Het gebruik van suiker is minimaal 1/3 minder in vergelijk met andere kruiden, specerijen, marinades en sauzen.’ Ter illustratie noemt hij de Subliem Burgermix P&Z ZHERO. ‘Met dit product kan de sappigheid en de rulheid van een burger worden verbeterd en wordt het inkrimpverlies na het bakken of garen beperkt. Door het extra lage natriumgehalte kan de slager gemakkelijk zijn eigen smaak verder optimaliseren.’

Alle verpakkingsvormen op één machine

Ten Packaging toont de Olympus: een compacte semiautomatische topseal verpakkingsmachine voor het vers MAP of SKIN verpakken van producten. De te verpakken trays worden op een ondermal geplaatst, waarna een roterend blad naar links wordt gedraaid. Tijdens het verpakken komt een tweede ondermal beschikbaar, waar de volgende te verpakken trays op geplaatst kunnen worden. Zo kan snel worden doorgewerkt.

Partypan van Interkring met kant-en-klare snackhapjes

De Interkring Partypan is heel geschikt voor feestjes. De pas is uitgevoerd in aluminium met een anti-aanbak laag en een uitneembare thermostaat voor het bakken, braden en warmhouden van snacks. Daarnaast worden diverse kant-en-klare gerechtjes aangeboden waar de pan mee gevuld kan worden, zoals pittige gehaktballetjes, satéballetjes, Indische balletjes, mini-kipspiesjes, Bali cocktailsaté en rookworstballetjes.

Complete maaltijdschotels van Traiteur C’est bon!

Traiteur C’est bon is een maaltijdconcept in de vorm van complete maaltijdschotels. Het concept is onderverdeeld in acht verschillende modules, elk bestaand uit drie maaltijdschotels per week. Er wordt gewerkt met een wekelijks wisselende toonbankindeling, zodat er genoeg variatie is. Gangbare maaltijdschotels, zoals stamppotten, Aziatische maaltijden en pastagerechten, kunnen aangevuld worden met wereldse producten, vis, vegetarische gerechten, een rauwkostsalade en dessert.

Kip serveren Alabama Style

Grate Goods presenteert onder meer de saus Alabama White. Daarmee kan gemakkelijk ‘Chicken Alabama Style’ worden gemaakt. Los daarvoor 100 gram AllBrine Color op per liter heet water. Laat het afkoelen tot koelkasttemperatuur. Zet de kip drie tot twaalf uur ondergedompeld m de AllBrine in de koelkast en spoel deze daarna af onder de koude kraan. Dep droog met een keukenrol en wrijf in met de Grate Goods Barbecue Rub. Stook de barbecue zo stabiel mogelijk op tot 110 – 120 graden Celsius. Voeg rookhout toe en barbecue de kip langzaam gaar in een gesloten barbecue tot een kerntemperatuur van 74 graden. Haal de kip van de barbecue en laat deze tenminste 25 minuten rusten. Stook de barbecue op om te grillen en grill de kip voor een mooi kleurtje en knapperig korstje. Snijd de kip in stukken en serveer hem Alabama stijl met de Alabama White Sauce.

Eindejaarspaté De Spiegeliere

De Spiegeliere toont op de beurs een smakelijke eindejaarspaté met kalkoen, kastanjes en nootje. Andere bijzondere patés voor de feestdagen zijn onder meer: paté met tafelbier en mosterd, met paté met Breydelham, kalfspaté Milanese, paté met brie, nootjes, honing en port, fijne appelpaté met krokant gebakken spekjes, paté met eend, cava en truffel, paté met sinaasappel, Grand Marnier en stukjes mandarijn en paté met Roquefort en peren. Daarnaast laat De Spiegeleire ook diverse wildpatés zien én proeven.

Casaponsa: verfijnde vleeswaren op traditionele wijze

Casaponsa is een familiebedrijf uit 1905, dat verfijnde vleeswaren op traditionele wijze produceert. Het assortiment omvat onder meer diverse chapata’s, salami’s en chorizo’s , fuets en mini-fuets.

Fakkelbrood snel en gemakkelijk bereiden op SpeeDelight

Foodville laat belangstellenden fakkelbrood proeven. ‘Dit is een tarwetortilla op een stok met een vulling van lente-uitjes cheddar en mozzarella’, legt Erwin Fonville uit. ‘Zonder aroma’s en smaakversterkers en vegetarisch.’ Voor dit kant-en-klare product zijn diverse bereidingswijzen mogelijk zoals barbecue, oven, magnetron en gourmet. Bovendien is het fakkelbrood uitstekend te bereiden op de SpeeDelight van Electrolux. ‘De SpeeDelight biedt een maximale smaak in een recordtijd’, benadrukt Bob van de Scheur op de stand van Verswinkel Bouwen/Renselaar Grootkeukentechniek. ‘Het is dé nieuwe professionele oplossing voor bedrijven die ‘in beweging’ zijn. Het is een apparaat met twee grillplaten, dat als eerste en enige drie directe en indirecte bereidingstechnologieën combineert. Serveer snel heerlijk eten. Dit is meer dan een snack, het is een complete smaakbeleving.’ Het apparaat werkt volgens hem recordsnel en de producten zijn van een uitstekende kwaliteit. Bovendien is SpeeDelight geschikt voor verschillende snacks, zoals broodjes, wraps, taco’s, pizza’s, banket en nog veel meer.

Snel en gemakkelijk het kerstmenu bestellen met Winkelbaas

Special voor de Kerstbestellingen biedt Weegbaas we de mogelijkheid om op een gemakkelijke manier de klanten in de winkel te laten bestellen: met de app Winkelbaas. ‘De slager kan zelf bepalen welk assortiment wordt getoond en hoe de verschillende producten worden ingedeeld’, legt André Meerkerk uit. ‘Zo kunnen mensen hun eigen kerstmenu samenstellen en vervolgens hun gegevens invullen, een bezorgmoment kiezen en betalen.’ De voordelen van Weegbaas zijn onder meer: het complete assortiment in de speciale app, klanten kunnen zelf alles regelen, geen extra verkoper nodig in de winkel, kortere wachttijden, een snellere doorloop in de winkel, inzicht in hoeveel producten ingekocht moeten worden en het eenvoudig verkopen van bijproducten. Weegbaas levert de software in de vorm van een app, die op abonnementsbasis verkrijgbaar is. De app werkt op iedere tablet, maar daarnaast is een speciale display beschikbaar die in de winkel geplaatst kan worden. Zo kan Winkelbaas als één geheel worden gepresenteerd.

Dry Ager rijpingskast voor de vleesspecialist

De missie van De Jager was en is: een betaalbare professionele volautomatische rijpingskast te ontwikkelen, die er precies zo uitziet als hij werkt. Dat is gelukt met een tijdloos modern design van buiten en moderne betrouwbare techniek van binnen. Het vlees rijpt in de been in de Dry Ager bij een luchtvochtigheid van circa 85 procent en een temperatuur van 1,5 graden Celsius. De nauwkeurige besturing biedt betrouwbare controle van de klimaatbeheersing. Ook de luchtvochtigheid wordt door nauwkeurige HumiControl geregeld tussen 60 en 90 procent. Dat zorg er samen met het luchtregelingssysteem voor dat zelfs bij grote schommelingen in de omgevingstemperatuur dat het microklimaat in de Dry Ager perfect geregeld blijft.

Capelin varkensvlees met de smaak van vroeger

‘De smaak van vroeger weer helemaal van nu’. Dit heeft De Waal met grote letters op een bord afgedrukt. Onder het bord worden allemaal gerechten bereid onder meer van Capelin varkensvlees. De oorsprong van deze varkens bevindt zich in de bergen van Zuid Frankrijk. De varkens groeien op bij boeren die nog rust en liefde hebben voor het ambacht. Na zes maanden wegen ze ongeveer 100 kilogram. Ze hebben de ruimte, scharrelen en spelen in het stro. De stallen staan in verbinding met de frisse berglucht. Hierdoor garanderen de Franse boeren een gezond en van nature sterk varkens-ras. De Capelin varkens krijgen Franse granen en kastanjes gevoerd uit de regio Auvergne. Ze leven in groepen op stro.

Halfautomatische dubbelclipper

PoliClip presenteert de halfautomatische dubbelclipper SK5-100, die geschikt is voor natuurdarm, collageen en fibrous en plastiek. De machine werkt snel veilig en stil, PLC besturing, gebruiksvriendelijk ergonomisch en onderhoudsarm.

Verstegen pakt flink uit tijdens de Slavakto

‘De Slavakto is voor ons echt hét moment om slagers te inspireren. Daarom presenteren we allerlei noviteiten’, zegt Jos Hutten enthousiast. Zoals bijvoorbeeld de Guiltfree Zero Sugar sauzen, die in vier verschillende smaken verkrijgbaar is. ‘Aan de sauzen is geen suiker toegevoegd suiker. We maken alleen gebruik van de suikers die van nature in de producten zitten. Ook zijn ze allergenenvrij en bevatten ze weinig zout. Ideaal om te verkopen of om zelf mee te verwerken.’
Op de stand staat met grote letters: ‘We did it!’ te lezen. Hutten legt uit: ‘Dit is onze pay-off. We hebben ons assortiment opgeschoond. We gebruiken geen smaakversterkers meer, maar natuurlijke aroma’s. Onze producten in deze lijn zijn puur, bevatten minder zout, zijn vrij van allergenen en fosfaat. Cleanlabel is een hot-item in de slagerswereld en onze innovatie wordt dan ook lovend ontvangen.’
Ook Veroco is een nieuw product. ‘In de worstmakerij werd vaak gebruik gemaakt van gefermenteerde rijst om kleur aan de producten te geven’, weet Hutten. ‘Maar nu worden de eigenschappen van dit product wat in twijfel getrokken. Met Veroco bieden we een alternatief voor gefermenteerde rijs. Dit is een bietenroodextract met paprikaconcentraat. Het product geeft een mooie, rode kleur, die er echt uit knalt.
Een andere noviteit is de Inject tumble no fos. ‘De naam zegt het al: er wordt geen fosfaat gebruikt. Dit hebben we vervangen door natuurlijke aroma’s en een specerijen extract, waardoor men geen e-nummers meer hoeft toe te voegen in vleeswaren.’
Ook de Sticky Decorations zijn volgens Hutten interessant. ‘Dit is een decoratiemix met smaak die blijft plakken. Zo krijgt het product niet alleen een bijzondere smaak, maar ook een mooie decoratie. De Sticky Decorations zijn in drie smaken verkrijgbaar: Spicy Latin, Smooth Italian en Funky Asian.’ De Taste Extensions zorgen voor een grove tekening in producten, zoals burgers. ‘Hiermee kun je het product opwaarderen en zorgen dat het er aantrekkelijker en smaakvoller uitziet. Het product kan ook gebruikt worden op worstjes, belegde broodjes en hartige taart.’

Reageer op dit artikel