nieuws

Stegeman introduceert vleeswaren mét groente en tot 65% minder vet

Nieuws 1864

Groente als gedeeltelijke vervanger van vet. Dat is het kenmerk van Stegeman Vollof, een nieuwe lijn traditionele vleeswarenproducten van marktleider Stegeman. Met Stegeman Vollof speelt Stegeman in op de groeiende behoefte van de Nederlandse consument aan verantwoorde voedingskeuzes die passen bij een evenwichtiger eetpatroon.

Stegeman introduceert vleeswaren mét groente en tot 65% minder vet
Stegeman Vollof is verrijkt met 30 procent groente en bevat zelfs tot 65 procent minder vet, maar is net zo smakelijk en makkelijk in het dagelijks gebruik als vergelijkbare reguliere vleeswaren. Foto: Stegeman

Stegeman Vollof is verrijkt met 30 procent groente en bevat zelfs tot 65 procent minder vet, maar is net zo smakelijk en makkelijk in het dagelijks gebruik als vergelijkbare reguliere vleeswaren.

Genieten, gezondheid en balans

Ons lijf en onze gezondheid staan in het middelpunt van ons bewustzijn. Veel mensen zoeken actief naar mogelijkheden om hun lifestyle en hun voedingskeuzes daarop aan te passen. Stegeman wil mensen helpen makkelijker keuzes te kunnen maken door betere alternatieven aan te bieden van dagelijkse producten die men makkelijk in hun eetgewoontes kan introduceren. Theo Toering van Stegeman: ‘Consumenten zijn zich steeds bewuster van wat ze eten en daar spelen we met Stegeman Vollof op in. We bieden de consument met Stegeman Vollof de mogelijkheid om te genieten van vleeswaren die echt aanzienlijk minder vet bevatten door hier groente aan toe te voegen.’

Uitgebreide ontwikkelingsfase

Bij de ontwikkeling van Stegeman Vollof was het de kunst om te zorgen voor minder vet, meer groente, vitaminen en vezels en tegelijk de smaakbalans te behouden. Na een uitgebreide ontwikkelingsfase en testen met consumentenpanels is Stegeman daar naar eigen zeggen in zeker geslaagd. De Stegeman Vollof-producten bevatten éénderde aan groente – bij smeerleverworst is dat zelfs de helft – en tot zelfs 65 procent minder vet dan het marktgemiddelde. Uit terugkoppeling van consumenten blijkt dat de smaak als vanouds gewaardeerd blijft.

Verkrijgbaarheid

Stegeman Vollof voegt vanaf deze week zes nieuwe producten aan het assortiment van Stegeman toe: boterhamworst, grillworst, gehakt en gelderse gekookte worst (allen verpakt per 125 gram), leverworst (200 gram) en filet americain (125 gram). Vanaf begin 2019 komen daar nog 3 producten bij: palingworst (125 gram), kookworst (stuks van 200 gram) en smeerleverworst (5x 24 gram). De producten zijn vanaf deze week verkrijgbaar bij de grotere Albert Heijn-filialen en online via AH.nl.

Pop-upstore: Bammetje Vollof

Ter introductie van de nieuwe productlijn opent Stegeman van donderdag 8 tot en met zaterdag 10 november in Amsterdam de ‘Bammetje Stegeman Vollof’ pop-upstore. Daar kunnen bezoekers zelf ervaren hoe de nieuwe producten op een boterham smaken. De pop-upstore is gevestigd in de Amsterdamse Hallen (Hannie Dankbaarpassage 5) en is dagelijks geopend van 10.00 tot 15.00 uur.

Campofrio Food Group

Stegeman is een leidende onderneming in de vleeswarendivisie in Nederland. Stegeman levert vanuit de locaties in Deventer en Wijhe verpakte vleeswaren, spreads, maaltijdcomponenten en vegetarische producten. Stegeman is sinds 2008 onderdeel van Campofrio Food Group, het meest vooraanstaande vleesverwerkende bedrijf in Europa, en één van de vijf grootste vleesverwerkende bedrijven in de wereld. Stegeman staat bekend om zijn droge worsten. Tevens is Stegeman één van de grootste producenten van vleeswaren, maar dan voornamelijk binnen private label.

Foto's

Reageer op dit artikel