nieuws

Slavakto trekt bijna 5.000 bezoekers

Nieuws 3703

De Slavakto 2018 heeft een kleine 5.000 bezoekers getrokken. De organisatie kijkt terug op twee goed gevulde dagen met verschillende noviteiten en inspirerende activiteiten op slagerij-, vlees- en vleeswarengebied en aanverwante artikelen.

Slavakto trekt bijna 5.000 bezoekers

‘Als bestuur van de Slavakto kijken we terug op een succesvol evenement’, zegt Wim van den Brink, voorzitter van Stichting Slavakto. De verkiezing ‘Leukste Slagerij van Nederland’ was volgens hem in alle opzichten een groot succes.

Vleesschhouwerij Zetten wint

‘Zowel voorafgaand aan de Slavakto als op de beursvloer hebben verschillende slagerijteams met heel veel inzet, creativiteit en enthousiasme laten zien hoe mooi het slagersambacht is. Het team van Vleeschhouwerij Zetten van Cees van den Berg won uiteindelijk de titel ‘Leukste Slagerij 2018’.

Team Limburg geconcentreerd aan de slag tijdens de wedstrijd De Leukste Slagerij van Nederland. (C) Roel Dijkstra Fotografie / Foto : Fred Libochant

Team Limburg geconcentreerd aan de slag tijdens de wedstrijd De Leukste Slagerij van Nederland. (C) Roel Dijkstra Fotografie / Foto : Fred Libochant

Ook bij de vakwedstrijden was er sprake van een mooie competitie, vindt Van den Brink. ‘Met bijna 2.000 prachtige producten en het ambacht als grote winnaar. De titel algemeen kampioen senioren ging naar Nathan Burggraaf uit de Culemborg. Terwijl Carst-Jan van de Wetering uit Wanneperveen de titel bij de junioren in de wacht sleepte.’

VAS in 2019

Het Slavakto-bestuur nodigt alle belangstellenden graag uit op de VAS, die volgend jaar wordt gehouden op 4 en 5 november.

Bekijk hier de fotoreportage

Bekijk hier de fotoreportage

 

Reageer op dit artikel