nieuws

NVWA doet inval bij vermoedelijk niet-erkende vleesverwerker

Nieuws 400

De Inlichtingen- en Opsporingsdienst (IOD) van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft donderdag 8 november een doorzoeking uitgevoerd bij een onderneming waar vermoedelijk vlees wordt verwerkt zonder dat deze onderneming beschikt over de daarvoor benodigde erkenning.

NVWA doet inval bij vermoedelijk niet-erkende vleesverwerker
Foto: NVWA

Een bedrijf moet aan meerdere eisen voldoen om een erkenning te krijgen zodat onder meer de hygiëne kan worden gegarandeerd. Het is strafbaar om vlees te verwerken en af te zetten zonder deze erkenning. Het vermoeden bestaat dat het bedrijf vlees verkoopt aan horecabedrijven.

Verdachten

De IOD heeft bij de doorzoeking enkele verdachten aangehouden. Zij zijn na verhoor in vrijheid gesteld. Ook is (digitale) administratie en ander bewijsmateriaal in beslag genomen.

Het onderzoek staat onder gezag van het Functioneel Parket van het Openbaar Ministerie.

Reageer op dit artikel