nieuws

Groningse binnenstad krijgt markthal

Nieuws 204

In het centrum van Groningen komt een markthal. De ‘mercado’ komt op de plek waar nu nog een Aldi is gevestigd.

Groningse binnenstad krijgt markthal
Foto: Roel Dijkstra / Joep van der Pal nieuwe supermarkt Avantage in Dordrecht

Het gaat om een locatie aan de Rode Weeshuisstraat, volgens Dagblad van het Noorden een klein, onopvallend straatje in de omgeving van de Grote Markt.

‘Geweldige locatie voor markthal’

De Aldi verdwijnt uit de straat. ‘Het is een plek die niet bij de binnenstad lijkt te horen, een beetje onbestemd is het er, een typisch achterkantstraatje. Terwijl het een geweldige locatie is’, omschrijft Kristiaan Capelle in de regionale krant het gebied. Capelle is eigenaar van MWPO, een vastgoedontwikkelaar die het plan voor de markthal in Groningen mede heeft bedacht. ‘We willen er een nieuw stukje binnenstad creëren, waar mensen graag naartoe gaan en waar ze een poosje blijven’, wordt hij geciteerd.

Alle verswinkels onder één dak

Die plek moet het Stalplein worden, een zogeheten Mercado van 1000 vierkante meter, met plaats voor een ambachtelijke bakker, slager, zuivelwinkel, visboer en groenteboer. Onderdeel van het plan is ook de bouw van 40 koopappartementen. De opening van de markthal zou over ongeveer 2 jaar, eind 2020, plaats moeten vinden. De gemeente toont zich enthousiast over de plannen. Wethouder Roeland van der Schaaf tegen het dagblad: ‘De Rode Weeshuisstraat is nu vooral een bevoorradingsstraatje. Dit is een eerste initiatief om de straat nieuw leven in te blazen. Dat gebeurt spectaculair, door de Mercado, het plein en de appartementen.’

Reageer op dit artikel