nieuws

Gmyrek onderdeel van Group of Butchers

Nieuws 730

Gmyrek Fleisch- und Wurstwaren, een van de leidende Duitse worst- en vleeswarenproducenten, wordt – na anti-kartel goedkeuring – onderdeel van Group of Butchers. Voor Group of Butchers is de toevoeging van Gmyrek een verdere stap in de Duitse markt. Daarnaast vult Group of Butchers met Gmyrek haar assortiment aan met traditionele Duitse worstspecialiteiten. Voor Gmyrek betekent onderdeel worden van Group of Butchers een uitbreiding van haar productportfolio. Daarnaast krijgt het ambachtelijke bedrijf uit Gifhorn een verkoopkanaal voor haar eigen producten in Nederland.

Gmyrek onderdeel van Group of Butchers

De eigenaren van Gmyrek Group, de broers Stephan en Christoph Gmyrek, kijken uit naar het opgaan in Group of Butchers: ‘Ons familiebedrijf zal deel uitmaken van het sterke team van Group of Butchers. De bundeling van onze gezamenlijke krachten garandeert de continuïteit van ons bedrijf, onze locaties met al onze medewerkers en onze hoogwaardige service. Als onderdeel van Group of Butchers zullen we blijven werken om onze klanten traditionele vlees- en worstspecialiteiten te bieden, evenals de beste service als een betrouwbare partner.’ Christoph Gmyrek zal het bedrijf blijven leiden zoals voorheen.

Remko Rosman, CEO van Group of Butchers, voegt hieraan toe: ‘We zijn enorm blij met de toevoeging van Gmyrek aan Group of Butchers. Met Gmyrek winnen we een traditionele en sterk gepositioneerde vlees- en worstproducent, vooral op het gebied van hoogwaardige regionale worstspecialiteiten. De toevoeging van Gmyrek is een belangrijke stap voor onze aanwezigheid op de Duitse markt. Wij verheugen ons op de samenwerking met het management en personeel van Gmyrek en op het gezamenlijk realiseren van groei.’

Over Gmyrek

De liefde van de familie Gmyrek voor worst ligt in het jaar 1904. In dat jaar richtte de overgrootvader van Stephan en Christoph Gmyrek een worst- en delicatessenfabriek op in Gliwice, Silezië. Na de Tweede Wereldoorlog opende Egon Gmyrek in 1947 het eerste productiebedrijf voor Silezische worstproducten in Gifhorn. In de jaren 1970/1971 voegde de twee zonen Karl Peter en Klaus Gmyrek zich bij het bedrijf. In deze fase werd besloten om de ambachtelijke onderneming uit te bouwen tot een high-performance partner van de detailhandel in levensmiddelen. Gmyrek leverde aanvankelijk rookworstspecialiteiten aan deze klantengroep. De groei van het familiebedrijf in 1975 maakte de bouw van een moderne vleesfabriek in Weilandmoor, het huidige hoofdkantoor, noodzakelijk. Geleidelijk creëerden zes verdere bouwfasen nog meer ruimte voor de noodzakelijke uitbreiding van het bedrijf. In 2014 breidde Gmyrek haar productiegebied uit met nog eens 700 vierkante meter. Tegelijkertijd werd de bestaande 5.000 m² geleidelijk gerenoveerd en gemoderniseerd, zodat de modernste claims van voedselproductie kunnen worden gegarandeerd. In 2017 voltooide Gmyrek dit project met succes.

Reageer op dit artikel