nieuws

Bierworst van Heemsteedse slager en bierkenner landelijk bekroond

Nieuws 358

De bierworst van Keurslager Peter van der Geest en Kees Heger van Café De 1ste Aanleg uit Heemstede zijn bekroond met ‘Goud met ster’. De worst is gemaakt met Christine Bier en duurzaam vlees.

Bierworst van Heemsteedse slager en bierkenner landelijk bekroond
Meester Worstmaker Peter van der Geest (l) en bierspecialist Kees Heger proosten op de overwinning met Christine Bier en de 'Gouden' bierworst. Foto: Van der Geest

De bekroonde bierworst van Meester Worstmaker Peter van der Geest is een mooi uitvloeisel van het gezegde: beter een goede buur dan een verre vriend. Samen met buurman en bierspecialist Kees Heger van Café de 1ste Aanleg in Heemstede bereidde hij deze gouden worst.

Bekroning op samenwerking

De lokale ondernemers zien de onderscheiding die de Bierworst met Christine Bier als een bekroning op hun samenwerking. De worst kreeg het certificaat ‘Goud met ster’ tijdens de Internationale Slavakto Wedstrijden 2018 in Utrecht.

De twee ambachtsmannen brengen hun expertise al jarenlang succesvol samen. ‘Samenwerken op lokaal niveau werpt zijn vruchten af. Kleinschalig ondernemen werkt’, vinden beide bevlogen ambachtslieden uit de Raadhuisstraat.

Duurzaam vlees en tripel bier

De onafhankelijke slagersvakjury stelde vast dat de worst ‘van uitstekende kwaliteit’ is ten aanzien van onder meer geur en smaak, vorm en kleur, structuur en uiterlijk. ‘Onze gedroogde worst bevat zuivere en eerlijke ingrediënten en geen toevoegingen. De basis zijn duurzaam voortgebracht vlees en Christine Bier met Saazer hop, witte peper, koriander, foelie en lavas’, vertellen de vakbroeders. Het Christine Bier is een frisblond tripel bier dat vernoemd is naar de echtgenote van Heger.

Het vakmanschap van Meester Worstmaker Peter van der Geest en het huisgebrouwen Christine Bier van Kees ‘Met dit kwalitatieve en unieke product onderscheiden we ons allebei’, zegt Meester Worstmaker Peter van der Geest. De worst is bij zowel Van der Geest als café De 1ste Aanleg te koop.

Beste worst met lekkerste huisbier

Beide vakmensen achter deze bedrijven zijn al meerdere malen in de prijzen vallen. Van der Geest draagt de titel Meester Worstmaker, de hoogst haalbare graad in dit vak. Verschillende vleeswaren van zijn slagershand, zijn bekroond met goud.

Het Christine Bier behaalde in 2003 al het predicaat ‘Lekkerste huisbier van Nederland’ tijdens een vakwedstrijd van het blad Proost! Kastelein Kees Heger is een bier-, wijn- en whiskykenner pur sang en draagt met veel vakkennis van zaken zijn gastheerschap uit.

Reageer op dit artikel