nieuws

Beter Leven keurmerk voor Huls droge worst

Nieuws 297

Alle drogeworstproducten van Huls hebben het Beter Leven keurmerk varken 1 ster van de Dierenbescherming gekregen.

Beter Leven keurmerk voor Huls droge worst

Beter Leven keurmerk 1 ster houdt in dat dieren op de varkenshouderij meer ruimte krijgen en beter afleidingsmateriaal tegen verveling. Biggen worden niet gecastreerd en de vervoersafstand van varkenshouderij naar slachthuis wordt beperkt gehouden. Door deze maatregelen kennen de dieren minder stress.

Met ingang van week 46 (de week van 12 november) zullen in alle supermarkten de nieuwe Huls-producten instromen die zijn voorzien van het Beter Leven keurmerk 1 ster. In de eerste twee weken wordt het zeer gewilde vlijmscherpe Huls-mesje gratis meeverpakt. Huls heeft van de gelegenheid gebruik gemaakt om ook de verpakking van het assortiment een upgrade te geven. Zo heeft de Premiumreeks nu een opvallende bovenfolie. Hierdoor vallen de verpakkingen nog beter op in het schap.

Verduurzaming

Met het Beter Leven keurmerk zet Huls een belangrijke stap in de verduurzaming van het assortiment. Zo wordt het voor de consument gemakkelijker een meer verantwoorde keuze te maken op het gebied van vleesproducten en snacks. De maatregel past in het duurzaamheidsbeleid van moederbedrijf Zwanenberg Food Group. Dit is vastgelegd in de brochure ‘Zeven Zwanenberg-thema’s voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen’, die in het Nederlands en Engels is verschenen.

Vier maal goud op Slavakto

Op de slagersvakbeurs Slavakto werden onlangs vier Huls-producten met ‘goud’ bekroond. De producten werden gekeurd door een onafhankelijke jury. Deze jury beoordeelde de Huls Sticks Kip, Drentse Kosterworst BLk 1ster varken, Sticks Rund en Sticks BLk 1ster varken als het lekkerst. ‘Een mooie erkenning voor ons streven naar topkwaliteit’, zegt Worstmeester René Teerlink.

Reageer op dit artikel