nieuws

Worstmaker Samuel Levie eerste Smaakburgemeester van Amsterdam

Nieuws 356

Samuel Levie is tijdens de Amsterdam Food Week uitgeroepen tot eerste Smaakburgemeester van Amsterdam. De mede-oprichter en -eigenaar van worstmakerij Brandt & Levie gaat zich in die rol hard maken voor culinaire toekomst van de hoofdstad.

Worstmaker Samuel Levie eerste Smaakburgemeester van Amsterdam
Wethouder van Kunst en Cultuur Touria Meliani (m.) maakt de benoeming van Samuel Levie (l.) tot eerste Smaakburgemeester van Amsterdam bekend. Foto: Anja Daleman

Dit jaar lanceert Amsterdam Food Week, het event dat chefs, ondernemers, onderzoekers, voedselrecensenten, bestuurders en talenten samenbrengt ‘in de buik van Mokum’, Food Center Amsterdam. Hier wordt een week lang een verrassend programma gepresenteerd en met elkaar de culinaire basis voor de komende jaren gelegd. Bij de aftrap werd de eerste Smaakburgemeester van de stad uitgeroepen: Samuel Levie is komend jaar ambassadeur van culinair Amsterdam.

Nauw betrokken

Wethouder van Kunst en Cultuur Touria Meliani maakte de benoeming bekend. Samuel Levie is ondernemer en strijd voor duurzaamheid in de foodwereld. Bij worstmakerij Brandt & Levie wordt alleen gewerkt met boeren die op een goede en duurzame manier varkens houden. ‘Een ander initiatief dat Samuel heeft opgericht is Food Cabinet: een project- en campagnebureau voor voedsel en duurzaamheid. Dit jaar vertegenwoordigt hij culinair Amsterdam en zal hij nauw betrokken zijn bij initiatieven om Amsterdam op de culinaire wereldkaart te zetten’, aldus de organisatie. Samuel Levie: ‘Ik wil vooral een verbindende factor zijn voor de horeca. We kunnen nog heel veel van elkaar leren.’

Smaakmakersdiner

Zo’n honderd toonaangevende smaakmakers kwamen bijeen bij het Smaakmakersdiner in Food Center Amsterdam om de lancering van Amsterdam Food Week te vieren en de allereerste Smaakburgemeester te verwelkomen. Op het menu stonden de smaken van de stad centraal. Verschillende eetculturen ontmoeten elkaar en vormen een harmonieus geheel. Zo was er onder andere authentieke dim sum vooraf, gevolgd door roti, Hollandse pot en Italiaanse panna cotta. De presentatie van de avond was in handen van culinair recensent Joel Broekaert, die stevige gesprekken aanging met chefs als Dennis Kuipers en de in Berlijn opererende Stijn Remi. Singer-songwriter Gerson Main zong de gasten toe met eigen liedjes over alle smaken en kleuren van de stad.

Voor meer informatie: Amsterdamfoodweek.nl

Reageer op dit artikel