nieuws

Slagerij Jan de Rooij wint de Bronzen Rookworst

Nieuws 1750

Slager Jan de Rooij uit Berkel en Rodenrijs is de nationaal kampioen van de 44e vakwedstrijd Arnhem Rookworststad 2018 geworden. Alle ingezonden producten van deze slagerij zijn tijdens de keuring bekroond met goud met ster. Nathan Burggraaf is tijdens de finaleavond op 14 oktober bekroond tot Reservekampioen. Dit meldt de KNS.

Slagerij Jan de Rooij wint de Bronzen Rookworst

Voor het eerst dit jaar werd een prijs uitgereikt aan een rookworst gemaakt door een leerling. Er waren vijf inzendingen. Hylke Dummer van Gildeslager van Egmond won in deze categorie.

Kampioenen

Jury

De jury stond dit jaar weer onder leiding van Paul van Trigt en bestond uit Ron Kinkelaar, Gjalt Landman, Jan van der Hek, Andre Hermsen (De Weerd), Hans Walraven en Jacques Rijk van de afdeling Vlees & Vaktechniek is namens de KNS betrokken geweest. De jury keurde de ingezonden producten op uiterlijk en aanzien, vorm en kleur, aanzien snijvlak en structuur, geur en smaak, consistentie en innovatie.

Reageer op dit artikel