nieuws

Ruzie Paddepoel lijkt bijgelegd; zondagsopening van de baan

Nieuws 297

In het Groningse winkelcentrum Paddepoel is de ruzie over de zondagsopening beslecht. De winkeliers mogen voortaan zelf beslissen of ze op zondag hun deuren openen. Dat heeft het nieuwe bestuur van de Vereniging van Eigenaren besloten, meldt Dagblad van het Noorden.

Ruzie Paddepoel lijkt bijgelegd; zondagsopening van de baan

Het Groningse winkelcentrum is al bijna twee jaar het toneel van een juridische strijd, waarbij de gemoederen af en toe hoog opliepen. De kwestie leidde zelfs tot een debat in de Tweede Kamer. Winkeliers die weigerden zondags te openen kregen flinke boetes opgelegd van 500 euro per keer. Voor sommige ondernemers liep het bedrag op tot in de tienduizenden euro’s.

Open vizier

Een kleine groep kreeg eerder dit jaar al toestemming om zijn deuren op zondag gesloten te houden door een ontheffing aan te vragen. Nu schrijft het bestuur van de Vereniging van Eigenaren (VvE) in een brief zich ten doel gesteld te hebben ‘het vizier open en positief te richten op de toekomst om het winkelcentrum als geheel een sterkere eenheid te maken’.

Onduidelijkheid over openstaande boetes

Wat er gebeurt met al opgelegde of betaalde boetes, is niet duidelijk. ‘Ik wil eerst dat ons voorstel voor de openingstijden tijdens de algemene ledenvergadering wordt behandeld, daarna gaan we het over de boetes hebben’, zegt bestuurslid Dick Maans. In Dagblad van het Noorden spreekt Maans de hoop uit dat met dit nieuwe beleid ‘de kou uit de lucht is’.

Ik hoop dat met dit voorstel de kou uit de lucht is

‘We hebben destijds een verplichtend karakter op die openingstijden gelegd, omdat we een succes van het winkelcentrum wilden maken. Inmiddels zijn we er achter dat het succes hier niet van afhankelijk hoeft te zijn.’

Het nieuwe beleid rond de openingstijden wordt volgende maand, op 12 november, voorgelegd aan de leden van de VvE.

Reageer op dit artikel