nieuws

Kabinet voelt niets voor voorstel Thieme om cateringbeleid te wijzigen

Nieuws 162

Het kabinet voelt niets voor het voorstel van Marianne Thieme, voorzitter van de Tweede-Kamerfractie van de Partij voor de Dieren, om bij alle catering door de overheid in principe geen vlees meer aan te bieden, tenzij iemand specifiek om vlees vraagt.

Kabinet voelt niets voor voorstel Thieme om cateringbeleid te wijzigen
Fractievoorzitter Marianne Thieme van de Partij voor de Dieren. Foto: ANP

Thieme riep het kabinet op tot de wijziging van het cateringbeleid na berichten dat de Duitse minister van Milieu zo min mogelijk vlees en vis serveert bij overheidsevenementen. Ze zou graag zien dat vlees of vis alleen nog extra kan worden besteld, als afwijking van het klimaatvriendelijke standaardmenu.

‘Te ver’

Minister Carola Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit vindt het voorstel van de fractievoorzitter van de Partij voor de Dieren ‘te ver gaan’. De bewindsvrouw erkent dat uitstoot van broeikasgassen bij de productie van voedsel bijdraagt aan de klimaatverandering, maar voegt daaraan toe dat ‘maatschappelijk verantwoord wordt ingekocht en wordt geprobeerd voedselverspilling te voorkomen op weg naar ‘duurzame’ maaltijden’.

Reageer op dit artikel