nieuws

Jumbo haalt 20 procent zout uit vleesproducten

Nieuws 3530

Jumbo verlaagt de hoeveelheid zout in honderden vleesproducten gemiddeld met 20 procent.

Jumbo haalt 20 procent zout uit vleesproducten

Dat schrijft de formule in een persbericht. Jumbo heeft honderden vleesproducten, zoals hamburgers, speklapjes, satéspiesjes en braadworst, onder de loep genomen. De vermindering van gemiddeld 20 procent minder zout komt neer op 27.000 kilo minder zout per jaar. Ook is het aantal e-nummers gereduceerd door ze te vervangen door natuurlijke ingrediënten. Waar mogelijk zijn de producten allergeenvrij.

Jumbo streeft naar maximaal 1,25 gram zout

De aanpassingen maken onderdeel uit van Jumbo’s streven om klanten te helpen en inspireren om weloverwogen en gezondere keuzes te maken op het gebied van eten, aldus de formule. Jumbo heeft het doel om eind 2019 de hoeveelheid zout in alle verse vleesproducten terug te dringen tot maximaal 1,25 gram per 100 gram. Hierbij gaat de supermarktketen uit van een eigen normering die verder gaat dan de gemaakte afspraken binnen de branche.

‘Steeds gezonder’ assortiment

‘Het steeds gezonder maken van ons assortiment is heel belangrijk voor ons’, zegt Olaf de Boer, inkoopdirecteur bij Jumbo. ‘In ons vleesschap hebben we een mooi resultaat bereikt met het terugdringen van zout en e-nummers. We hebben het hele vleesassortiment tegen het licht gehouden en zijn nu in samenwerking met onze leveranciers alweer volgende stappen aan het zetten op basis van nieuwe doelstellingen. Zo kijken we hoe we de samenstelling van onze producten nog beter kunnen maken. Met betere ingrediënten, zo weinig mogelijk allergenen en waar het kan met minder zout en onnodige toevoegingen. Dat is best een uitdaging, want dat is voor elk product weer anders. Bij bewerkte producten met marinades en specerijen is dat bijvoorbeeld eenvoudiger dan bij andere producten. Het is een doorlopend proces waarbij we regelmatig smaaktests uitvoeren, want we streven naar een gezonder assortiment zonder concessies te doen aan de smaak.’

Reageer op dit artikel