nieuws

Hartmann Fleischwaren treedt toe tot Group of Butchers

Nieuws 438

Group of Butchers en Hartmann Fleischwaren GmbH hebben op 1 oktober 2018  een koopovereenkomst getekend, waardoor het Duitse bedrijf na anti-kartelgoedkeuring onderdeel is van Group of Butchers.

Hartmann Fleischwaren treedt toe tot Group of Butchers

Met deze eerste stap in de Duitse markt versterkt Group of Butchers, dat twee maanden geleden nog Koetsier Vleeswaren als onderdeel mocht verwelkomen, zijn positie als marktleider in ambachtelijke vleeswaren en vleesproducten verder en breidt het bedrijf zijn assortiment uit met een lijn traditioneel gebraden gehaktproducten.

Hoogwaardige producten

Group of Butchers is in 1997 opgericht door Nick Visser en Wilbert Wolfs en levert hoogwaardige vleeswaren en vleesproducten aan de retailmarkt en de out-of-home-markt in de Benelux. De slagers van het bedrijf produceren dagelijks verse, ambachtelijke vleeswaren en vleesproducten van topkwaliteit. Dit begint met het gebruik van kwaliteitsgrondstoffen, waarna het belangrijkste element volgt: de bereiding. Het zijn deze bereidingswijzen die de producten van Group of Butchers zo uniek maken.

Door de jarenlange ervaring en de toewijding van vakslagers met betrekking tot het roken, grillen, koken, bakken en braden van vlees, maar ook in het mengen, kruiden, zouten, drogen en rijpen, ontstaat het echte verschil. Door selectief gekozen Nederlandse, Belgische en Duitse familiebedrijven over te nemen, blijft Group of Butchers het assortiment uitbreiden. Het assortiment bestaat momenteel uit de volgende productgroepen: worst, luxe rundervleeswaren, gehaktballen, spreads, kookhammen, rotisserie en gegrilde vleeswaren.

Alle grote Duitse retailers

De oorsprong van Hartmann Fleischwaren GmbH ligt in het dorp Warendorf in Münsterland in Duitsland. De ouders van de huidige bestuurders zijn in 1984 begonnen met het traditioneel maken en braden van gehaktproducten. De kwaliteit van deze producten was zó goed, dat Hartmann Fleischwaren inmiddels bijna alle grote Duitse retailers belevert.

Hartmanns producten onderscheiden zich door het verwerken van uitsluitend vers vlees, de juiste kruiden en specerijen en het echt nog ambachtelijk braden van de gehaktproducten, en dit in een ultramodern nieuw productiebedrijf.

‘Continuïteit verzekerd’

De eigenaren van Hartmann Fleischwaren, Maike en Christian Hartmann en Martina Beuker, zijn zeer tevreden met het samengaan met Group of Butchers: ‘Wij voegen ons familiebedrijf toe aan het sterke team van Group of Butchers. Door onze krachten te bundelen, is de continuïteit van ons bedrijf en onze hoogwaardig productassortiment verzekerd. Ook binnen Group of Butchers blijven we werken aan het inspireren van onze klanten met innovatieve, ambachtelijke producten. Tevens heeft Group of Butchers via onze kanalen een ingang naar de Duitse markt.’

‘Klanten nog beter bedienen’

‘Met het verwelkomen van Hartmann Fleischwaren breiden we ons assortiment uit met de beste gehaktproducten die al sinds lange tijd op ambachtelijke wijze door de familie Hartmann en hun gepassioneerde medewerkers gemaakt worden. Met deze gehaktproducten kunnen wij onze bestaande klanten nog beter bedienen’, aldus Group of Butchers-ceo Remko Rosman. ‘Daarnaast krijgen wij entree naar de belangrijke Duitse markt. Samen met de familie Hartmann en hun team blijven we werken aan verdere innovatie van ons ambachtelijk productassortiment en het nog beter bedienen van onze klanten.’

Reageer op dit artikel