nieuws

Nieuwe financieel directeur voor Vion

Nieuws 719

Vion maakt vandaag bekend dat John Morssink is benoemd als cfo per 1 november als opvolger van Joost Sliepenbeek, die het bedrijf verlaat om de positie van financieel directeur bij Action in te nemen.

Nieuwe financieel directeur voor Vion
John Morssink. Foto: Vion Food Group

‘John heeft ruime internationale managementervaring in de agri- en foodsector. Zijn huidige rol als cfo voor onze Pork divisie maakt hem tot een uitstekende opvolger die de business en de processen kent. Ik ben blij hem te mogen verwelkomen als lid van onze raad van bestuur’, zegt Ronald Lotgerink, ceo van Vion.

Sliepenbeek gaat aan de slag als financieel directeur van budgetwinkelketen Action. Lotgerink: ‘Joost heeft de afgelopen drieënhalf jaar een belangrijke bijdrage geleverd aan ons bedrijf. Ik dank hem voor zijn inzet, steun en inspanningen. Wij betreuren zijn besluit, maar wensen hem het allerbeste toe in zijn nieuwe baan.’

Meer veranderingen

Vion maakt vandaag ook bekend dat Theo Koekkoek per 1 oktober 2018 wordt benoemd tot voorzitter van de raad van commissarissen. Koekkoek, per 27 november 2017 aangetreden als lid van de raad van commissarissen van Vion. Hij heeft ruime ervaring in de agri- en foodsector en is per 13 maart 2018 afgetreden als voorzitter van de raad van commissarissen van Royal Agrifirm Group, na het voltooien van een termijn van 16 jaar. Koekkoek volgt Sipko Schat op wiens huidige termijn eindigt per dezelfde datum. Sipko Schat heeft besloten zich niet meer herkiesbaar te stellen. Lotgerink: ‘We zijn Sipko dankbaar. Onder zijn voorzitterschap werd Vion getransformeerd met een duidelijke focus op het verder optimaliseren van onze footprint en het verbeteren van de resultaten, maar ook het aansturen van onze duurzaamheidsagenda met een sterke nadruk op transparantie. We zijn blij dat we in Theo een nieuwe voorzitter hebben gevonden. Hij is een ervaren commissaris en heeft uitgebreide kennis van de landbouw- en voedingsmiddelenindustrie.’

Raad van commissarissen

Per 1 oktober 2018 bestaat de raad van commissarissen van Vion uit Theo Koekkoek (voorzitter), Tom Heidman (vicevoorzitter), Marieke Bax, Hans Huijbers en Ton van der Laan.

Foto's

Reageer op dit artikel