nieuws

Mora gaat samenwerken met De Vegetarische Slager

Nieuws 3318

Snackmaker Mora gaat producten ontwikkelen met De Vegetarische Slager. De vegetarische snacks worden geleverd aan onder meer de horeca en de retail.

Mora gaat samenwerken met De Vegetarische Slager

Mora en De Vegetarische Slager houden zich de komende tijd bezig met de ontwikkeling van een aantal vegetarische snacks, die bestemd zijn voor horecagelegenheden zoals cafetaria’s, maar ook bedrijfskantines en supermarkten.

Vegetarische kroket

De eerste producten, waaronder een vegetarische kroket, worden waarschijnlijk begin volgend jaar geïntroduceerd. Mora is een merk uit de stal van Van Geloven. De Vegetarische Slager is een fabrikant van vleesvervangende producten in Utrecht, met een conceptwinkel en restaurant in Den Haag.

Minder vlees

Volgens de twee fabrikanten is samenwerking een logische stap, omdat steeds meer consumenten vegetariër worden of minder vlees eten. In Nederland zijn inmiddels al zo’n 750.000 vegetariërs en zijn twee op de drie flexitariër.

Onlangs lanceerde stationsketen Smullers een vegetarische hamburger in samenwerking met De Vegetarische Slager.

Reageer op dit artikel