nieuws

Kranenborg in zee met leverancier vleesloze hamburger Beyond Meat

Nieuws 927

Hamburgerketen Thrill Grill van sterrenchef Robert Kranenborg gaat een samenwerking aan met Beyond Meat. Als eerste en enige in Nederland gaat de keten op planten gebaseerde hamburgers verkopen, die eruit zien, bakken en smaken als vlees.

Kranenborg in zee met leverancier vleesloze hamburger Beyond Meat
De vleesloze burgers van Beyond Meat. Foto: Beyond Meat

De burger is vrij van soja en gluten en bevat meer proteïne dan vlees. De kleur is lichtroze als vlees, de textuur stevig en vlezig. ‘Wij merken dat er veel vraag is naar vleesvervangende, eerlijke gerechten. Daarom zijn wij bijzonder verheugd én trots dat Beyond Meat ons heeft benaderd om als eerste in Nederland de vleesloze Beyond Meat Burger bij Thrill Grill te verkopen’, zegt Hans Bruning, managing director van Thrill Grill. ‘Wij gaan onze gasten de keuze geven wat ze op hun hamburger bun willen, eerlijk echt vlees van Hollandse Weidekoeien of Beyond Meat. Dus voor ieder wat (h)eerlijks.’

Alles voor de flexitariër

Bruning laat weten 4 jaar onderzoek te hebben gedaan naar het beste alternatief voor het vlees op de burgers van Thrill Grill. ‘Tot nu toe vonden we niets dat aan onze kwaliteitseisen voldeed.

Robert Kranenborg mag de Beyond Meat-burger exclusief verkopen in Nederland.
Foto: MH

Met Beyond Meat heeft Thrill Grill een even innovatieve partij gevonden wiens producten revolutionair zijn. Dit 100 procent plantaardige vlees lijkt op én smaakt als vlees.’

Thrill Grill wil constant blijven innoveren en goed, eerlijk eten serveren, laat hij weten. ‘Steeds meer mensen eten minder vaak vlees en zijn op zoek naar goede, gezonde en vooral lekkere alternatieven. Met de Beyond Meat burger hebben we een fantastisch alternatief voor vlees. Vanaf augustus kan iedereen die benieuwd is naar deze smaakervaring terecht bij alle Thrill Grill restaurants. For the love of Beyond Meat burgers.’

Over Thrill Grill

Nog geen 4 jaar geleden begonnen topchef Robert Kranenborg en Quote-oprichter Maarten van den Biggelaar met hun droom om de ultieme hamburger te maken. Samen met voormalig McDonald’s marketingmanager Hans Bruning werd de restaurantformule verder ontwikkeld en telt Thrill Grill inmiddels 4 vestigingen. Samen met franchisenemers wordt de succesformule verder uitgebouwd.

Over Beyond Meat

Beyond Meat vervangt de dierlijke proteïnen in ons voedsel met plantaardige. Op deze manier wil de Amerikaanse start-up een positieve impact hebben op vier groeiende wereldwijde problemen. Dit zijn volksgezondheid, milieu, natuurlijke hulpbronnen en dierenwelzijn. De producten van Beyond Meat zijn beschikbaar in de Verenigde Staten, evenals in Hong Kong en Australië. Onder andere Bill Gates, Leonardo DiCaprio en multinational Tyson Foods investeerden in het bedrijf. Het bedrijf wordt gezien als leider op het gebied van plantaardig vlees. Het ‘vlees’ is het resultaat van tien jaar onderzoek en productontwikkeling aan de universiteit van Missouri.

Reageer op dit artikel