nieuws

De Meat Your Future Karavaan is weer van start

Nieuws 188

De Meat Your Future Karavaan is weer gestart. Deze karavaan bezoekt leerlingen in het voortgezet onderwijs met een interactieve les vol beroeps- en opleidingsvoorlichting. In 1 uur tijd krijgen de jongeren meer inzicht in de toekomstmogelijkheden in het slagersvak. De Meat Your Future Karavaan is een initiatief van Sovvb.

De Meat Your Future Karavaan is weer van start

Tijdens de interactieve les wordt stilgestaan bij het slagersvak. Door middel van beroeps- en opleidingsvoorlichting krijgen jouw leerlingen een duidelijk beeld van de slagersbranche.

Verschillende voorlichtingen

De voorlichtingen voor onder- en bovenbouw zijn inhoudelijk verschillend. Voor 1e en 2e jaars is onze voorlichting gericht op bewustwording van het vak en de mogelijkheden. De voorlichting voor 3e en 4e jaars gaat een stap verder en richt zich vooral op wat je kunt bereiken in het slagersvak.

Sovvb

Stichting Opleidingsfonds Slagersbedrijf (Sovvb) verstrekt subsidies voor opleidingen en trainingen, maar spant zich ook in om (jonge) mensen te enthousiasmeren voor een carrière in het slagersvak. Dit gebeurt door diverse activiteiten zoals het ontwikkelen van educatief lesmateriaal, voorlichting geven, Voedseleductie Platform, de Meat Your Future Karavaan en de Dag van de Slager.

De KNS voert deze activiteiten uit in opdracht van het bestuur van Sovvb. Het bestuur wordt gevormd door vertegenwoordigers van CNV Vakmensen, FNV en de KNS.

Bron: KNS

Reageer op dit artikel