nieuws

‘The Duke of Berkshire is met geen ander varkensras te vergelijken’

Nieuws 1314

The Duke of Berkshire is een authentiek varkensras met een exclusieve smaak. Meesterslager Dennis van Dun is laaiend enthousiast over de smaak en kwaliteit van het vlees. Samen met de mester en grossier vertelt hij alles over het ras en demonstreert hij verschillende bereidingswijzen.

‘The Duke of Berkshire is met geen ander varkensras te vergelijken’

De Berkshire is een authentiek oud-Engels ras die gefokt wordt door Danis in België. Zij hebben ook de slacht in eigen beheer. De verkoop in Nederland van The Duke of Berkshire wordt door Vleeshandel Zuid-Nederland gedaan. Meesterslager Dennis van Dun is één van de afnemers van het varkensvlees. ‘Dit vlees heeft zo’n goed en pure smaak, dit is met geen ander varkensras te vergelijken’, zegt hij enthousiast. ‘Dit vlees kan bijvoorbeeld ook in een dry-age-kast. Met ander varkensvlees gaat dat niet. Dat is veel jonger en natter.’

Dennis van Dun verwerkt het vlees

Het volledige verhaal van de mester, grossier en Meesterslager lees je in Vleesmagazine 10. Nog geen abonnee? Vraag dan snel een voordeelabonnement aan en lees alles over dit bijzondere varkensras.

Reageer op dit artikel