nieuws

Nationaal Barbecue-spektakel op 18 en 19 augustus

Nieuws 382

Bij La Sonnerie in het Brabantse Son wordt zaterdag 18 en zondag 19 augustus het tweedaagse foodevent het Nationaal Barbecue-spektakel georganiseerd. Onderdeel van dit barbecue-event zijn de World Barbecue Association Open Nederlandse Barbecue Kampioenschappen, waar diverse internationale topteams het tegen elkaar zullen opnemen.

Nationaal Barbecue-spektakel op 18 en 19 augustus
Foto's: World Barbecue Association

Het Nationaal Barbecue-spektakel betreft een internationaal event met een culinaire omlijsting. Er zijn diverse stands, presentaties en workshops, zoals die van Henrik Hansen, een bekende barbecue goeroe uit Denemarken. Tevens worden er culinaire gerechten en uitzonderlijke recepten door (inter)nationale BBQ-teams bereid. De bezoekers kunnen van alles zien, proeven en beleven.

Open WBQA Nederlands Barbecue Kampioenschap

Op zondagmiddag zullen er professionele internationale barbecueteams deelnemen aan het Open WBQA Nederlands Barbecue Kampioenschap. Deze (inter)nationale teams zullen onderling strijden in vijf verschillende categorieën. De WBQA is wereldwijd actief in 23 landen op vijf continenten.

Organisatie

Het Open WBQA Nederlands Barbecue Kampioenschap wordt georganiseerd door de World Barbecue Association. De WBQA is een Nederlandse stichting die zich inzet voor het barbecueën in de breedste zin van het woord. Het voor iedereen vrij toegankelijke barbecuefestijn begint beide dagen om 13.00 uur. Het programma is te vinden op www.BBQspektakel.nl.

Bekijk ook ons barbecue dossier

Bekijk ook ons barbecue dossier

Foto's

Reageer op dit artikel