nieuws

Kortrijk Xpo maakt zich op voor Meat Expo 2018

Nieuws 1415

Slagers verzamelen zich van zondag 30 september tot en met woensdag 3 oktober in Kortrijk Xpo voor de Meat Expo 2018. Op deze vakbeurs komen ondernemers en hun medewerkers alles te weten over vertrouwde leveranciers en nieuwe partners, nieuwe producten, nieuwe technieken en trends.

Kortrijk Xpo maakt zich op voor Meat Expo 2018
De vorige editie van de Meat Expo in Kortrijk Xpo had plaats in 2015. Foto: Meat Expo/Kortrijk Xpo

Op het programma van de Meat Expo, die iedere drie jaar wordt gehouden, staan heel wat wedstrijden, demonstraties en activiteiten. Zo kunnen bezoekers van de Meat Expo ervaren wat er speelt in de slagerij-, traiteur- en vleessector.

Broodway

En er wordt verder gekeken dan de grenzen van de slagerswereld. Meat Expo valt opnieuw samen met Broodway. ‘Ideeën opdoen en ervaringen uitwisselen met de collega’s uit de bakkerijsector was nog nooit zo eenvoudig’, aldus de beursorganisatie. ‘Want kennis en inspiratie opdoen, beleving en fun, genieten van de contacten met uw collega’s en de gezelligheid: dat staat op Meat Expo centraal.’

Vooruitstrevende producten

‘De slagerijsector doet het goed en kijkt vooruit. Er wordt veel en verstandig geïnvesteerd in kwaliteit en in de nieuwste technologieën, met aandacht voor producten, communicatie, uitrusting en inrichting. We spelen daar met Meat Expo op in en tonen vooruitstrevende producten die de hedendaagse slager en foodspecialist niet mag missen’, stelt Dirk Dupont, voorzitter van Meat Expo.

‘Heus keerpunt’

De geslaagde metamorfose van Meat Expo in 2015 was ‘een heus keerpunt’, aldus Dupont: ‘We zijn trots u op onze 16e editie meer dan 200 bedrijven met hun nieuwste producten en concepten voor de slagerijsector te mogen voorstellen in de hallen 2, 3 en 4. En met ook de exposanten van Broodway, mag u in totaal ruim 330 exposanten verwachten; er worden maar liefst 5 beurshallen ingenomen. Dat betekent 30.000 vierkante meter inspiratie. Een indrukwekkend aanbod met heel wat nieuwigheden.’

Openingstijden uitgebreid

Om belangstellenden de gelegenheid te geven het maximale uit het beursbezoek te halen, zijn de openingstijden van de vakbeurs uitgebreid: op zondag van 10.00 tot 19.00 uur en op maandag, dinsdag en woensdag van 11.00-tot 19.00 uur.

Exposanten

Heel wat firma’s zijn trouw elke editie op Meat Expo aanwezig; andere zijn na een korte of langere afwezigheid terug op de vakbeurs. En er zijn ook heel wat bedrijven voor de allereerste keer aan de Meat Expo deelnemen. De exposantenlijst staat inmiddels online.

Foto's

Reageer op dit artikel