nieuws

Slagerij Knol beste leerbedrijf in Drenthe

Nieuws 354

Slagerij Knol in Schoonoord is het beste leerbedrijf voor mbo-studenten van de provincie Drenthe in de sector Voedsel Groen en Gastvrijheid. Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) maakte dat bekend.

Slagerij Knol beste leerbedrijf in Drenthe
Foto: © Joyce Sijbring-van der Horn

Slagerij Knol is de enige slagerij in de lange lijst van de verkiezing ‘beste leerbedrijf’. Mbo-studenten volgen het praktijkgedeelte van hun opleiding bij een door SBB erkend leerbedrijf. Erkende leerbedrijven zijn een schoolvoorbeeld voor de branche. Door studenten te helpen opleiden, leveren zij een belangrijke bijdrage aan de toekomst van het vakmanschap.

Slagerij Knol in Schoonoord. Foto: Website slagerij Knol

Slagerij Knol leidt sinds 2007 mbo-studenten op. Op de werkvloer van het bedrijf leren ze praktische en sociale vaardigheden. De familie Knol is blij verrast met de prijs: ‘Wij vinden het belangrijk dat studenten bij ons leren in de praktijk omdat wij graag goede ambachtelijke vakmensen opleiden voor ons mooie beroep’, aldus meldt de site Emmen.nu

Finale

Uit een kleine duizend voordrachten heeft de jury per provincie voor elke sector een winnend leerbedrijf en een winnende praktijkopleider uitgeroepen. De provinciale winnaars strijden verder om de landelijke titel.

Tijdens de Dag van het mbo op maandag 19 november worden in Theater Orpheus te Apeldoorn de overall-winnaars van de verkiezing beste leerbedrijf en beste praktijkopleider bekendgemaakt. Zij mogen zich een jaar lang beste leerbedrijf of beste praktijkopleider van Nederland noemen. Rond 17.00 uur begint dan het feestelijke gala waarin ook de mbo-ambassadeurs van het jaar worden gekozen.

Beste praktijkopleider

Met de verkiezing van het beste leerbedrijf en de beste praktijkopleider van Nederland vragen het ministerie van OCW en SBB aandacht voor de 247.000 erkende leerbedrijven en ruim 300.000 praktijkopleiders voor mbo-studenten. Met stageplekken en leerbanen nemen zij gemiddeld de helft van de opleidingstijd van de 500.000 mbo-studenten voor hun rekening.

 

Foto's

Reageer op dit artikel