nieuws

Protocol belangrijke stap voor export kalfsvlees naar China

Nieuws 365

De Chinese minister Ni Yuefeng (General Administration of Customs) en minister Carola Schouten van het Ministerie van Landbouw hebben vandaag het Protocol Kalfsvlees ondertekend in Den Haag. De COV is hierover erg verheugd, zo laat Centrale Organisatie voor de Vleessector weten.

Protocol belangrijke stap voor export kalfsvlees naar China
Minister Schouten (LNV) en Minister Ni (GACC) Foto: EZK / Mylène Sopacua

In april 2018 was het tijdens het bezoek van minister Schouten aan China al tot mondelinge toezeggingen gekomen. Beide ministers hebben tijdens een High Level Meeting in Den Haag nu ook hun formele handtekeningen gezet onder een protocol met een reeks werkafspraken, die de feitelijke export een forse stap dichterbij brengen.

Verdere voortgang in China

De COV en haar kalfsvlees exporterende leden verwachten nog dit jaar verdere voortgang te kunnen boeken als Chinese deskundigen Nederlandse bedrijven komen inspecteren.
De organisatie is de Nederlandse ambassade in Beijing, het Ministerie van LNV en de NVWA ‘dankbaar voor alle inzet en het mogelijk helpen maken van de uitvoer van een Nederlands topproduct naar een markt met veel potentie’.

Reageer op dit artikel