nieuws

PostNL gaat ook ’s ochtends food bezorgen

Nieuws 271

PostNL bezorgt vanaf deze week ook in de ochtenduren boodschappen, maaltijdboxen en andere verse foodproducten.

PostNL gaat ook ’s ochtends food bezorgen
Daan Koek, manager online food bij Post.nl. FOTO: DIEDERIK VAN DER LAAN

Het betreft een uitbreiding van het eigen foodnetwerk van PostNL. Volgens het postbedrijf groeit de online foodmarkt en willen met name zakelijke klanten ook in de ochtend leveren en beleverd worden. ‘Denk aan bakkers en supermarkten die via PostNL leveren aan crèches, schoolkantines en politiekazernes, of aan restaurants die verse producten in de ochtend willen ontvangen’, aldus het bedrijf in een persbericht. De ochtendbezorging staat overigens ook open voor consumenten die tussen 08.00 uur en 13.00 uur boodschappen willen ontvangen.

PostNL levert namens ruim 50 foodaanbieders

PostNL bezorgt voor meer dan 50 foodaanbieders boodschappen, maaltijdboxen en speciaalproducten als vlees en sportvoeding. De foodbestellingen van de verschillende aanbieders worden gebundeld en vanuit één hub gesorteerd en gedistribueerd. Ontvangers krijgen nauwkeurige informatie over het bezorgmoment van hun verse producten. Het tijdvak waarbinnen de postbezorger foodproducten bezorgt is 30 minuten.

Speciale koelbox

De logistieke dienstverlener vervoert de verse producten in de PostNL-koelbox op de juiste temperatuur en voedselveilig. De koelbox wordt verzegeld en pas bij aflevering geopend, zodat de temperatuur tot en met het moment van bezorgen wordt bewaakt. Na het bezorgen neemt de bezorger de koelboxen weer mee retour. Het postbedrijf kan de duurzame koelboxen daardoor tot 500 keer hergebruiken . Voor foodaanbieders zit de winst in het feit dat ze producten niet zelf in (kartonnen) dozen hoeven te verpakken.

 

Reageer op dit artikel