nieuws

Wakker Dier: ‘In één dag 23.000 handtekeningen tegen foute slachthuizen’

Nieuws 139

Het online protest van Wakker Dier tegen ‘foute slachthuizen’ is binnen een dag meer dan 23.000 keer ondertekend. Gisteren startte dierenwelzijnsorganisatie het protest naar aanleiding van de misstanden in Nederlandse slachthuizen die RTL Nieuws eerder deze week naar buiten bracht.

Wakker Dier: ‘In één dag 23.000 handtekeningen tegen foute slachthuizen’
Afbeelding: Wakker Dier

‘Dit is een stevig signaal aan de minister om foute slachthuizen écht hard aan te pakken. Nederlanders vinden deze misstanden onacceptabel. Slecht slachten is sluiten’, aldus Anne Hilhorst van Wakker Dier.

Stilleggen

De boetes die de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) voor de misstanden oplegde, varieerden van 1500 tot 4500 euro. Minister Schouten wil kijken of de boete hoger kunnen worden in de hoop de slachthuizen daarmee af te schrikken. Wakker Dier wil meer dan alleen boetes en zinspeelt op het stilleggen van slachterijen, die de regels met de voeten treden. ‘Want van symbolische bedragen gaan foute slachthuizen echt niet harder lopen om dierenleed uit te bannen’, stelt Hilhorst.

Geen genade

Ook wil de minister van Landbouw slachthuizen sluiten die zich schuldig maken aan ‘structurele overtredingen’. Wakker Dier vindt deze maatregel niet ver genoeg gaan. Hilhorst: ‘Ieder levend gevild dier is er één te veel. Daarom moet direct worden ingegrepen. Gaat het slachthuis nog een keer de fout in, dan zit er maar een ding op: geen genade, sluit het slachthuis.’

Reageer op dit artikel