nieuws

Voorbereidingen Slavakto vakwedstrijden en nieuwe verkiezing in volle gang

Nieuws 275

In de Jaarbeurshallen in Utrecht vindt maandag 5 en dinsdag 6 november de Slavakto weer plaats. Sinds jaar en dag is dit één van de belangrijkste vakbeurzen voor de slagersbranche in Nederland. Ook de vakwedstrijden zijn sinds het bestaan van de Slavakto een belangrijk onderdeel. Inmiddels zijn de voorbereidingen voor het slagersevenement al in volle gang.

Voorbereidingen Slavakto vakwedstrijden en nieuwe verkiezing in volle gang

De Slavakto is al jaren een begrip in de slagerswereld. Een vakbeurs voor de slagersbranche waar producten en vakmanschap altijd centraal staan. De opzet van Slavakto 2018 heeft als insteek om de hele slagersbranche te inspireren. Er zullen weer als vanouds vakwedstrijden plaatsvinden, maar er wordt dit jaar ook een nieuw component toegevoegd gericht op de slagerij en de teams van medewerkers.

Slavakto door de jaren heen

Al vanaf het begin werden er vakwedstrijden georganiseerd tijdens de Slagers Vak Tentoonstelling. Oftewel; de SLAVAKTO. Het doel hiervan was om consumenten te laten zien wat de slagers allemaal presteerden. Door deze wedstrijden werden de slagers steeds meer gestimuleerd om hun producten te verbeteren. En zo kregen deze vakwedstrijden een steeds belangrijkere lading voor de slagers. Inmiddels zijn de wedstrijden wel wat veranderd. Rubrieken en producten die toen voor de hand lagen, zullen nu niet meer worden ingestuurd. Ook het aanbod aan maaltijden en kant-en-klaar producten – met niet alleen maar vlees als hoofdingrediënt – is enorm toegenomen in de loop der jaren.

Wedstrijden en nieuwe verkiezing

Nieuw dit jaar is de verkiezing ‘Leukste slagerij van Nederland’

Ook dit jaar is de wedstrijdcommissie weer volop bezig om er een spetterende wedstrijd van te maken. De voorbereidingen voor de keuringen, locaties en de inschrijfwebsite zijn in volle gang. Daarnaast zal er dit jaar een nieuwe component aan de wedstrijden worden toegevoegd. Naast de vaste vakwedstrijden zal er dit jaar ook de verkiezing ‘Leukste slagerij van Nederland’ plaatsvinden. Een nieuw element waarbij de teams van de slagerijen centraal staan.

Meer informatie en op de hoogte blijven

Vanaf maandag 3 september 2018 starten de inschrijvingen voor de Slavakto vakwedstrijden. De komende maanden zal er over al deze activiteiten, wedstrijden, de verkiezing en deelname meer informatie volgen. Blijf op de hoogte en volg Slavakto 2018 via de website en via Facebook.

Reageer op dit artikel