nieuws

Van Tilburg gaat er met Spareribs Trophy 2018 vandoor

Nieuws 529

Slagerij van Tilburg uit Sliedrecht wint de Spareribs Trophy 2018. De slager maakt volgens de jury spareribs om voor om te rijden.

Van Tilburg gaat er met Spareribs Trophy 2018 vandoor
Slagerij Van Tilburg won in 2018 de Spareribs Trophy

Slagerij van Tilburg ontving de felbegeerde Spareribs Trophy zojuist onder luid gejuich in Inspiratiecongres Innstyle in Maarssen. Carnivoor, schrijver en juryvoorzitter Jord Althuizen reikte de prijzen samen met Marian Lemsom uit na afloop van het congres.

De slager uit Sliedrecht werd op de voet gevolgd door een peloton van negen geweldige spareribs-slagers, met Keurslager Marco van Strien op de tweede en Keurslager Beverdam op de derde positie.

Heerlijke bite

Volgens de jury was de winnende spareribs van Slagerij van Tilburg een perfecte sparerib: ‘Deze ribs hebben een goede smaak en heerlijke bite. Een product dat ongetwijfeld zeer geliefd is bij de consument. Met het oog op het barbecueseizoen zijn dit spareribs om voor om te rijden.’

Dolenthousiaste Van Tilburg

Slager John van Tilburg was dolenthousiast: ‘We hebben wel eens eerder in de finale gestaan maar nog nooit gewonnen. We zijn dan ook super trots, dat we onszelf voor het eerst winnaar van de Spareribs Trophy mogen noemen. Onze sparerib is een puur ambachtelijk product en daardoor zeer geliefd bij onze klanten. Deze prijs is een bekroning op ons werk!’

Op naar het Binnenhof

Traditie is dat de winnende spareribs worden geserveerd op de Binnenhof Barbecue in Den Haag. Zo ook die van Slagerij van Tilburg, dat gebeurt op donderdag 5 juli. De Binnenhof Barbecue vindt al tientallen jaren plaats op de laatste vergaderdag van het parlementaire seizoen.

De barbecue wordt georganiseerd door de Centrale Organisatie voor de Vleessector (COV) en de Vereniging van de Nederlandse Pluimvee Verwerkende Industrie (Nepluvi. De Koninklijke Nederlandse Slagers levert met deze ambachtelijke slagers-spareribs een bijdrage aan dit evenement.

Eervolle vermeldingen

Eervolle vermeldingen zijn er voor de andere deelnemers uit de toptien van genomineerden voor de Spareribs Trophy 2018:

  • Vleeschmeester, Hendrik Ido Ambacht
  • Keurslagerij Muilwijk, Ameide
  • Keurslagerij Koen van Vugt, Drunen
  • Keurslager Horst, Epe
  • Keurslagerij Hermanussen, Overasselt
  • Slagerij Beerens, Eindhoven
  • Ambachtelijke Dorpsslagerij, Amersfoort

Jaarlijkse prestigewedstrijd

De Spareribs Trophy wordt jaarlijks georganiseerd door de Koninklijke Nederlandse Slagers. Na een voorselectie, een finaleronde en een mysterieaankoop en -keuring zijn alle spareribs gekeurd. Bij de beoordeling wogen alle onderdelen van een lekkere sparerib mee: uiteraard smaak, de geur en kleur, maar ook het uiterlijk.

Foto's

Reageer op dit artikel